Egy héten hányszor van: hús, főzelék, tészta?
Hús szinte majdnem mindennap van. Párom igényli. Tészta heti egyszer, kétszer. (Bár a bolognaiban is van hús..) Én nagyon szeretem a főzelékeket, van, hogy én azt eszem, a páromnak csinálok mást.
Hús: 4-5 alkalommal, tészta: 1-2 főzelék: hetente,2 hetente egyszer.
tésztát nem eszek
hús 3-4-szer
főzelék max 1-szer. (sok zöldséget eszek, csak más formában)
Hús elég gyakran, de sok zöldséggel. Vagy sült vagy párolt zöldséggel, esetleg salátával. Igyekszem fehér húsokat készíteni főleg. Hetente egyszer hal is van, ami általában lazac, serpenyőben sütve. Azt imádjuk. Kacsacombot is szoktam sütni, illetve sokféle csirkét. Sertés, marha ritkábban van és tengergyümölcsei is. Évente 1-2 alkalommal nyúl.
Szeretjük a krémleveseket is és a főzelékeket is, ez heti szinten van.
Tésztát egészségügyi okokból, csak teljes kiőrlésűt eszünk és havi 2-3 alkalommal. Krumplit is mérsékelve fogyasztunk. Inkább basmati rizst, az említett zöldségköreteket, csicseriborsót vagy bulgurt eszünk.
Már előre tudom, hogy le lesz pontozva, de mi akkor is így eszünk.
Tészta max. heti egyszer, ha egyáltalán van, nem vagyunk nagyon tésztások.
Főzelék talán havi 1x, de csak ősszel-télen szeretem; a krumpli és a karalábéfőzelék a kedvencem. Nyáron vagy tavasszal gondolni se bírok főzelékre.
Húst nem fogyasztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!