Hogyan állítjátok össze a heti étrendet?
én így szoktam:
hétfő: erősebb leves(pl babgulyás, gulyásleves) mjd könnyebb édes étel(túrós/mákostészta, kakaóscsiga, tejberizs stb..)
kedd, csütörtök főzelék feltéttel, van hogy előtte van leves is de az is könnyebb pl tojásleves, főtt krumpli, spenót tükörtojás, vagy krumplifőzelék sült sertéskaraj, csokispiskóta stb
szerda az frissensültes pl paradicsomleves, vajaskrumpli, rántott hús, sajt, zöldségek, savanyúság
péntek egytálételes-rakottkrumpli, bab, rizses, tarhonyáshús, bolonai, székelykáposzta stb..
szombat könnyű leves és utána pizza vagy gyros
vasárnap hús, zöldség vagy májgombócleves, eizibizi töltött csirke, sült csirke, rántott hús, savanyú és süti
Először mindig azt döntöm el, hogy vasárnap milyen húsos ételt főzök, mi lesz hozzá a köret.
Aztán végig-gondolom, hogy a maradékot még egy nap vagy ugyanolyan formában, vagy esetleg átvariálva milyen kajának tudom elkészíteni. (PL. pörkölt-maradékból gulyáslevest, vagy összefőzve aprókáposztával, vagy pirított tarhonyával). A köretnek készített nokedliből esetleg egyszer még futja tojásos nokedlinek, vagy a hagymás törtkrumpli maradékból krumplis tészta.
Akkor már tudod, hogy a következő héten hány napra van meg ezek alapján a főtt étel. A fennmaradókra kell akkor még kitalálni valami újat. Olyankor már valami olyasmit, ami gyorsan készen van. Esetleg valami főzeléket sült kolbival, virslivel, vagy frissen-sültet sült krumplival, esetleg összedobni valami rakottat, vagy veszel egy kis májat, az is gyorsan kész rántva, vagy reszteltnek. De akkor abból is lehetőleg 2 napra valót összehozni. És akkor már szinte biztos, hogy vége a hétnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!