Nyers étrendet folytatókkal itt fel tudom venni a kapcsolatot?
Szeretném megtudni, hogy a hüvelyesek fogyasztásával kapcsolatban mit ajánlanak, akik már huzamosabb ideje nyers táplálkozást folytatnak!
Például csicseriborsót szoktatok áztatni és úgy fogyasztjátok, esetleg csíráztatva? A hüvelyeseket érdemes csírázva fogyasztani vagy ellenjavallt?
Hüvelyes mennyi található egy heti vagy havi fogyasztásotokban?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Kedves válaszoló, köszi, hogy írtál! A tanárod biztosan még sok egyéb érdekes dolgot is mondott.
Várok még válaszokat, tapasztalatokat, véleményeket!
mikor szezonja van kiló számra eszem a zöldborsót nyersen.
abszolút semmi bajom nem volt még tőle! biztos valami mutáns vagyok, vaaaaaaagy nem annyira mérgező mint gondolnád
Köszi! :-) Írjatok még! (Nyers zöldborsóval kapcsolatban: gyerekkoromban én is hámoztam, ettem, hámoztam, ettem... rengeteget! Bajom nem volt. :-))
A hüvelyesek csíráztatásával kapcsolatban továbbra is várom a tapasztalatokat és véleményeket!
Szia!
Köszi az érdeklődést. Nem szoktam mindig mindent nyersen enni, de szerintem az ember egészségére válik, ha minél több nyers zöldséget, magvakat, csírákat, gyümölcsöt eszik.
A hüvelyesekről és azok csíráztatásáról amúgy sem tudok sokat, de ezt a csicseriborsós kérdést főleg a párom miatt tettem fel - vajon hogyan optimális a fogyasztása? (Valahol azt olvastuk, hogy a hüvelyesek csíráit 15 percig kell párolni - valami ilyesmit.) Szerettem volna valamilyen infót vagy leginkább személyes tapasztalatot olvasni ezzel kapcsolatban.
Szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!