Mitől lett a sült krumplim pépes állagú?
Nem volt elég forró az olaj, amikor beletetted a krumplit.
Vagy: túl sok krumplit tettél bele egyszerre a forró olajba, és lehűtötte az olajat.
Vagy: Nem elég nagy lángon sütötted.
Tipp: Nagy lángon forrósítsd az olajat. Mielőtt a forró olajba teszed a krumplit, először dobj egy kis darab krumplit az olajba, és csak akkor tedd bele a többit, ha az a kis darab erősen sistereg. Ne tegyél egyszerre sok krumplit az olajba, csak annyit, amennyi kényelmesen belefér és az olaj jól ellepi. Fedd le a lábost, amíg az olaj nem kezd újra hangosan sisteregni. Hagyd végig nagy lángon.
A főzni való krumplit lehet sütni, csak fordítva nem az igazi, mert főzéskor szétesik az egész.
Az ilyen krumplit hirtelen nagy hővel kell indítani, hogy kérgesedjen és nagyon óvatosan szabad csak forgatni.
Általában hosszabb darabokat csinálok ilyenkor, de kisebb keresztmetszettel, mint a mekis krumpli, de a kiszedés előtt fakanállal félbenyomkodom a darabokat és még egy hangyányit hagyom sülni.
Kifejezetten szeretem az ilyen állagút.
Ja, elfelejtettem a végére, hogy 50F.
Ilyenkor mindig megbocsátóbbak az nők, ha hülyeséget írok.
:)
A 8-9-es válaszolónak igaza van, a föznivaló krumplit is lehet sütni, csak figyelni kell arra, hogy gyorsan, nagy lángon süljön.
Mellesleg a McDonalds-os meg Burgerking-es sült krumpli is azért különlegesen jó, mert föznivaló krumpliból készül, meg a híres belga sült krumpli is.
Tudom, hogy nem lehet mindenki által szerethető ízvilágú krumplit találni, de amiket én eddig próbáltam, azok közül az Agria burgonyát találtam a legfinomabbnak hasáb burgonya sütéshez. Főleg, ha öreg krumpliról van szó.
Ha valaki ismeri és tud nála jobbat, akkor ne hallgassa el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!