Karácsonyi szervezési probléma?
Karácsonyra összejön a család - az elsö alkalommal ennyien -, és libasült lesz a fö fogás.
A gondom ezzel az, hogy egy egész libát sütök - mert ezt külön kérték így, hogy legyen csontos része is -, meg emellett még külön combokat/melleket. Ez utóbbiakat konfitálni akarom.
A problémám, hogy az egész libát csak egy nagy libasütö edényben készítem, de elözö nap elösütöm és aznap fejezem be, amikorra jön a vendégsereg.
Viszont a konfitáláshoz is ez az edény kellene, mert minden más túl kicsi és nem bírja a sütöt.
A kérdésem: hogy oldjam meg, hogy a konfitált részt is el tudjam készíteni meg az egész libát is, ha csak egy nagy sütöedényem van? (Mivel a konfitált részt a velsült zsírral leöntve kell tárolni felhasználásig...)
MInden tippet elöre is köszönök.
Lehetőségek:
Veszel meg egy edényt
Kihagyod a konfitalast
Valami egész mást készítesz
Megfogadod az első javaslatat
Köszi a válaszokat.
Az egész libát feltétlen egészben akarom, mert direkt így szeretné a család.
Még egy edényt venni erre az egy alkalomra igencsak túlzás lenne.
A konfitálást nem tudom kihagyni, mert akkor vagy túl kevés lesz a kaja, vagy nem lesz jó.
Mást készíteni megint nem megy, mert ezt beszéltük meg és ez a legkevésbé problémás.
Az utolsó ötlete a legjobb eddig, tényleg át lehet tenni a kész konfitált húst másba - nem is tudom, miért nem jöttem erre rá magamtól, valószínüleg, mert ez az elsö, hogy ennyi embernek készítek ebédet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!