Quiche vagy egyéb leveles tésztás recept probléma?
Sokadik próbálkozásra sem sikerülnek a leveles tésztába sült ételek, akár húsos, akár zöldséges, akár édesség, mert a tészta egyszerüen elázik alul, szalonnás lesz, és egyáltalán nem olyan, mint amilyennek lenni kellene neki.
Próbáltam már a belekerülö valamit szárazabbra készíteni, de vagy ehetetlenül száraz lett az egész, vagy ugyanúgy nem lett jó a tészta, szórtam alá morzsát, diót, gríz, de ez sem segít.
Akinek van ezen a téren tapasztalata, tudna segíteni, hogy mit csinálok rosszul?
Vasárnap lesz a párom születésnapja, neki akartam volna készíteni, de nem merek belekezdeni, félek, hoyg megint nem lesz jó.
Minden segítséget elöre is köszönök!
Köszi a tippet, ez megfontolandó!
De ha be kell csomagolni a tésztába, akkor hogy lehet elösütni?
Pl. mint a Wellingtonnál, hogy elöször betekerem a tésztába és utána kezdem sütni - vagy itt is van ilyesmi trükk? Bocs az értetlenkedésért, de eléggé idegesít a téma!
Egyébként a quiche nem leveles tésztából készül, hanem egy sós vajas tésztából, kb. a linzertészta alapreceptje, csak sósan.
A blind-baking jó ötlet
Bocsi, nem akartam elküldeni még.
A Wellington-t te hogy készíted? Annak sem szabadna eláznia sütés közben.
A sütőformába teszed a tésztát és ráteszel sütőpapírt majd beleszórod a sütőlencsét, (nekem kb.20 éves szárazbab a sütőbabom, a végtelenségig lehet használni), és előmelegített sütőben 10 percig elősütöd.
A papír segítségével kiemeled a nehezéket, én ilyenkor tojásfehérjével megkenem a forró tésztát, ami azonnal lezárja a felületet és nem engedi, hogy a tölteléktől elázzon.
A Welligtonnal az a bajom, hogy egy zöldséges töltelék kerülne bele hús helyett és azt nem tudom, hogy müködne!
Alapesetben a hús külsejét elöször átsütöm, hogy kérge legyen, de ennek ellenére alul a tésztája elég lapos marad.
Most viszont a zöldségekkel nem tudom, mit lehetne csinálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!