Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Quiche vagy egyéb leveles...

Quiche vagy egyéb leveles tésztás recept probléma?

Figyelt kérdés

Sokadik próbálkozásra sem sikerülnek a leveles tésztába sült ételek, akár húsos, akár zöldséges, akár édesség, mert a tészta egyszerüen elázik alul, szalonnás lesz, és egyáltalán nem olyan, mint amilyennek lenni kellene neki.


Próbáltam már a belekerülö valamit szárazabbra készíteni, de vagy ehetetlenül száraz lett az egész, vagy ugyanúgy nem lett jó a tészta, szórtam alá morzsát, diót, gríz, de ez sem segít.


Akinek van ezen a téren tapasztalata, tudna segíteni, hogy mit csinálok rosszul?


Vasárnap lesz a párom születésnapja, neki akartam volna készíteni, de nem merek belekezdeni, félek, hoyg megint nem lesz jó.


Minden segítséget elöre is köszönök!



2018. nov. 2. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Vakon sütést kell alkalmazni. Az elkészült pitetésztát a formába rakás után kikell bélelni sütőpapírral ,majd sütőlencsét beleszórni és kb 10-12 perc alatt előkell sütni a tésztát. Nem kell ,hogy teljesen átsüljön a tészta a töltelékkel még úgyis tovább sül. Az így elősütött tésztát le kell kenni enyhén felvert tojásfehérjével és villával megszúrkodni ( ez fogja meggátolni, hogy a töltelék elázzon.) Ha nincs sütőlencséd akkor száraz bab , rizs, vagy sima lencse is teljesen jó erre célra.
2018. nov. 2. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet, ez megfontolandó!


De ha be kell csomagolni a tésztába, akkor hogy lehet elösütni?

Pl. mint a Wellingtonnál, hogy elöször betekerem a tésztába és utána kezdem sütni - vagy itt is van ilyesmi trükk? Bocs az értetlenkedésért, de eléggé idegesít a téma!

2018. nov. 2. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
2018. nov. 2. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyébként a quiche nem leveles tésztából készül, hanem egy sós vajas tésztából, kb. a linzertészta alapreceptje, csak sósan.


A blind-baking jó ötlet

2018. nov. 2. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem akartam elküldeni még.


A Wellington-t te hogy készíted? Annak sem szabadna eláznia sütés közben.

2018. nov. 2. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

A sütőformába teszed a tésztát és ráteszel sütőpapírt majd beleszórod a sütőlencsét, (nekem kb.20 éves szárazbab a sütőbabom, a végtelenségig lehet használni), és előmelegített sütőben 10 percig elősütöd.

A papír segítségével kiemeled a nehezéket, én ilyenkor tojásfehérjével megkenem a forró tésztát, ami azonnal lezárja a felületet és nem engedi, hogy a tölteléktől elázzon.

[link]

2018. nov. 2. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

A Welligtonnal az a bajom, hogy egy zöldséges töltelék kerülne bele hús helyett és azt nem tudom, hogy müködne!


Alapesetben a hús külsejét elöször átsütöm, hogy kérge legyen, de ennek ellenére alul a tésztája elég lapos marad.

Most viszont a zöldségekkel nem tudom, mit lehetne csinálni

2018. nov. 2. 19:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!