Mi lejetett a probléma? (ameriai palacsinta-kudarc)
Ma sütöttem először amerikai palacsintát,és hát,hogy is mondjam...enyhén szólva katasztrófa lett!A recept,amivel dolgoztam:
1 bögre rizsliszt
1 bögre tej
1 tojás
2 ek cukor
2 ek sütőpor
1 csipet só
2 tk olaj
Na most!Az eredmény:
Csak kettőt tudtam megsütni,olyan füst lett pár perc alatt.Abból az egyik szétesett,megégett az egyik fele,a másik megégett,de szinte folyt a közepe.A szörnyű ízéről ne is beszéljünk!Mintha valami szétporladt volna a számban,aztán feltapadt a szájpadlásomra.A recept elvileg jó volt,sokan igazolták vissza,hogy tökéletesen sikerült nekik,nagyon finom lett.Ráadásul könnyített recept volt,tehát vagy én vagyok végtelenül béna,vagy nem tudom mi lehet a probléma?Tapasztalatok,javaslatok?Nektek szokott sikerülni?
Igen valószínü, hogy túl forrón sütötted, erre mutat, hogy kivül megégett, belül meg nyers maradt, meg a füst is ezt mutatja.
A 2 tk olaj emellett borzasztó kevés, minden adag elött picit ki kell kenni a serpenyöt.
NE forrón süsd, hanem közepes vagy annál picit melegebb serpenyöben, és kis adagokat tegyél egyszerre bele, ezt kanállal picit kend szét, hogy vékonyan legyen a serpenyöben, mert sütés közben megnö.
Érzésem szerint egyébként rengeteg bele a sütöpor, vagy két teáskanál van a receptben és elnézted, vagy rossz a recept - de ez szerinted kizárt.
Szóval nézd meg még egyszer az eredeti receptet, hogy nincs-e elírva, emellett süsd alacsonyabb höfokon.
Nekem van egy jó receptem, sosem lett rossz, ha 50-szer nem csináltam már meg, akkor egyszer sem.
Ha érdekel elküldöm, de most mennem kell dolgozni. :)
62f- még sose csináltam, de a sütőpor!!!
Egy receptet nézten meg, egy mokkás kanállal ír. A mokkás meg ez evőkanál között azért van egy kis különbség. Ne add fel, sikerülni fog.
A culor is könnyen megég, csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!