Hogy a benne lévő buborékok könnyűvé tegyék a tésztát. Rakhatsz bele akár sütőport is - gofriba azt szoktunk.
2018. jan. 17. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Én sima vizet szoktam beletenni, ha épp nincs itthon szénsavas, szerintem nincs különbség. Kell olajat is tenni a tésztába, én az első palacsinta előtt teszek csak egy pici olajat a serpenyőbe, utána már nem kell, mert ami kisül a tésztából az elég ahhoz, hogy ne tapadjon le.
2018. jan. 17. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Nem kell szénsavas víz (sütöpor meg végképp nem!!), síma vízzel is jó lesz.
A letapadás ellen meg be kell olajozni a serpenyöt.
2018. jan. 17. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Sima vízzel szoktam általában, és jó forró legyen a palacsintasütő mielőtt az első adagot beleteszed, kiolajozod és a tésztába is tehet kevés olajat.
2018. jan. 17. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Eredetileg ez nem sima szénsavas víz hanem rendes szóda amit beleraktak őseink. Lazítja a tésztát és tapasztaltból mondom ,hogy a 2 víz hozzáadása ég és föld. A szódától sokkal levegősebb lazább lesz a tészta mint a szénsavas víztől. A 2 féle víz alapból más eljárással készül. Régen olajat tettem én is a tésztába keveset de egyszer ettem valahol olyat aminek tésztájába kevés olvasztott vajat raktak( nem rámát rendes 80% zsírtartalmú vajat és sokkal finomabb a tészta tőle). A palacsinta sütőbe is ha jó minőségű akkor csak az első tészta alá kell zsiradék nálam ez is vaj. Annyi még ,hogy én sose teszek a tésztába cukrot nálam a töltelék édesebb kicsit a cukortól tapadhat és ragadhat.
2018. jan. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Mi is szoktunk beletenni egy csipetnyi sütőport, egyszer egy ismerős ajánlotta, és annyira jó, könnyű lesz a tészta. Imádom így.
És valóban, régen mindig rendes szódát használtunk, nem szénsavas vizet :)
Én teszek bele cukrot is, nekem anélkül nem finom, csak nem kell sok.
2018. jan. 17. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Sütőpor minek bele? Az az amerikai palacsintába kell. :D
2018. jan. 17. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
7: Nem amerikai, hanem sima.
Mi is úgy hallottuk mástól, előtte sose raktunk bele. De nagyon jó így, annyira könnyű lesz a tészta.
2018. jan. 17. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Én még nem hallottam soha, de akkor ezek szerint biztos jó lehet. :D
2018. jan. 17. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Ahány ház, annyi szokás, ahogy szokták mondani. :)
Én is sima vízzel készítettem a múltkor, és nem teszek zsíradékot a tésztába, azt csak a serpenyőbe teszek pár cseppet, minden palacsinta kisütése előtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!