Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A palacsinta tésztához miért...

A palacsinta tésztához miért kimondottan szénsavas víz kell?

Figyelt kérdés

A mentes víz miért nem jó?

És ki mit csinál hogy ne tapadjon le ?



2018. jan. 17. 05:12
1 2
 1/12 sanyinak ***** válasza:
84%
Hogy a benne lévő buborékok könnyűvé tegyék a tésztát. Rakhatsz bele akár sütőport is - gofriba azt szoktunk.
2018. jan. 17. 06:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Én sima vizet szoktam beletenni, ha épp nincs itthon szénsavas, szerintem nincs különbség. Kell olajat is tenni a tésztába, én az első palacsinta előtt teszek csak egy pici olajat a serpenyőbe, utána már nem kell, mert ami kisül a tésztából az elég ahhoz, hogy ne tapadjon le.
2018. jan. 17. 07:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
46%

Nem kell szénsavas víz (sütöpor meg végképp nem!!), síma vízzel is jó lesz.


A letapadás ellen meg be kell olajozni a serpenyöt.

2018. jan. 17. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
Sima vízzel szoktam általában, és jó forró legyen a palacsintasütő mielőtt az első adagot beleteszed, kiolajozod és a tésztába is tehet kevés olajat.
2018. jan. 17. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Eredetileg ez nem sima szénsavas víz hanem rendes szóda amit beleraktak őseink. Lazítja a tésztát és tapasztaltból mondom ,hogy a 2 víz hozzáadása ég és föld. A szódától sokkal levegősebb lazább lesz a tészta mint a szénsavas víztől. A 2 féle víz alapból más eljárással készül. Régen olajat tettem én is a tésztába keveset de egyszer ettem valahol olyat aminek tésztájába kevés olvasztott vajat raktak( nem rámát rendes 80% zsírtartalmú vajat és sokkal finomabb a tészta tőle). A palacsinta sütőbe is ha jó minőségű akkor csak az első tészta alá kell zsiradék nálam ez is vaj. Annyi még ,hogy én sose teszek a tésztába cukrot nálam a töltelék édesebb kicsit a cukortól tapadhat és ragadhat.
2018. jan. 17. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Mi is szoktunk beletenni egy csipetnyi sütőport, egyszer egy ismerős ajánlotta, és annyira jó, könnyű lesz a tészta. Imádom így.

És valóban, régen mindig rendes szódát használtunk, nem szénsavas vizet :)

Én teszek bele cukrot is, nekem anélkül nem finom, csak nem kell sok.

2018. jan. 17. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Sütőpor minek bele? Az az amerikai palacsintába kell. :D
2018. jan. 17. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

7: Nem amerikai, hanem sima.

Mi is úgy hallottuk mástól, előtte sose raktunk bele. De nagyon jó így, annyira könnyű lesz a tészta.

2018. jan. 17. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
90%
Én még nem hallottam soha, de akkor ezek szerint biztos jó lehet. :D
2018. jan. 17. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
75%

Ahány ház, annyi szokás, ahogy szokták mondani. :)


Én is sima vízzel készítettem a múltkor, és nem teszek zsíradékot a tésztába, azt csak a serpenyőbe teszek pár cseppet, minden palacsinta kisütése előtt.

2018. jan. 17. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!