Ti a palacsintat, csoreget, fankot stb. foetelnek, vagy desszertnenk keszititek?
En desszertnek. Anyukam fott etelnek.
Tiszta hulyenek nez , mikor a sulthus melle csinalok nehany palacsintat. En nem tudok csak ezekkel jol lakni, nekem ez olyan, mint egy tabla csoki vacsora utan, csak neha csoki helyett fank van.
Tul edesek, inkabb eltelitenek ,(nem jo ertelemben) mint jol lakatnak.
Foetelnek vagy csak úgy, uzsonnara. Inkabb foetel.
"Rendes" ebed utan en semmilyen desszertet nem kivanok mar, ugyhogy az nalam nem opcio.
Én csak valami gazdag, húsos, vagy füstölt húsos, tartalmas leves után készítek ilyesmit. Pl. gulyásleves, babgulyás, savanyúkáposztaleves, stb.
Ezek után kifejezetten jól esik a palacsinta vagy a fánk, de nem tudom, hogy ilyenkor ez főételnek, vagy desszertnek minősül.
Palacsintát ritkán eszünk édesen, inkább sós (sajtos-zöldséges vagy gombás) palacsintát szoktunk enni főételnek.
Fánkot, stb.-t sem desszertnek hanem "nassolnivalónak" délutánra, estére készítünk inkább. Egy leves + második kombó után ugyanis nem fér belénk.
Túl édes? :D A palacsintának még csak édesnek sem kell lennie, te döntöd el, mennyire édes, nem?
Nekem főétel, valami könnyed zöldségleves után, mert a palacsintáim elég tartalmasak s nem is érem be 3-4-gyel.
Sütéskor magában eszem, az elsőknek van esélyük arra, hogy sósak legyenek, utána mindig váltok.
Előételnek, ha sós, mint a Hortobágyi palacsinta, vagy a Gazdagember batyuja.
Főételnek, pl.a Sajttal, sonkával töltött, rántott palacsinta
Desszertnek, mint a Palacsintatorta.
Csak úgy uzsonnára, ha ennénk valami édességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!