A palacsinta tésztához miért kimondottan szénsavas víz kell?
A mentes víz miért nem jó?
És ki mit csinál hogy ne tapadjon le ?
Én nem akarok még könnyebb tésztát, vékopny kis lap, nekem az teljesen jó sütőpor és akár szóda nélkül is, de ez utóbbi úgyis van itthon, szoktam bele tenni. De hatalmas különbséget nem tapasztaltam.
Soha nem teszek zsírt a tésztába, mivel azzal is ugyanúgy leragadt, kizárólag a serpenyőt olajozom, palacsintánként 1-2 alkalommal (ha a másik fele szárazon sül, az is kellemes, de nem úgy néz ki, mint zsírral).
Jó serpenyőben, kiolajozva sosem tapad le. Bár lehet, hogy ez az összetételén is múlik valamit, nem tudom, az én palacsintáimban mindig kb. fél tojás van darabonként, mert nekem így finom és sárga, gyerekkoromban is ilyeneket ettem... Nem is kell bele sok tej és víz, de egy kicsi azért igen.
Azt hiszem, mindenki másképp csinálja, de ez nem baj.
Sütőporral se lehet rossz, de azt én még csak a tojáslepényeimbe raktam (tojás plusz egy kevés valami, pl. olajos mag, zabliszt), azoknak jól áll. A palacsintáim végülis hasonlóak, csak egy picit kevesebb bennük a tojás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!