Mi fő meg hamarabb, a krumpli, vagy a sárgarépa?
Köszi, legközelebb én is úgy csinálom majd.
A fehérrépa, zeller, karaláb mennek ugye először, mert azok a "nagy ellenállók"
Nem kell hozzá olyan vérprofinak lenni, hogy egyszerre legyél kész mindennel, és egyszerre tedd bele, mert ha kész vagy valamivel, félre is teheted addig, míg a többi is kész nem lesz. :D
Na hogy valami értelmeset is mondjak:
Többnyire igaz hogy a pet.gyök, karalábé zeller "ellenállóbbak" de azért figyeld őket pucolás közben, mert rengeteget számít milyen fiatal, milyen öreg.
Az év túlnyomó részében pl a zeller gumó inkább a répával fő meg egyszerre (sőt sok esetben hamarabb)
a karalábéban nagy szórás szokott lenni, de inkább a petrezselyem gyökérrel fő meg egyszerre.
A másik ami eszembe jutott az alap kérdéssel kapcsolatban, a krumpli és a répa esetében lehet játszani egy kicsit a maghőmérséklettel. Ez elsőre hülyén hangzik, de ezt befolyásolja az, hogy mekkorára vágod fel a zöldséget, a maghőmérséklet meg azt befolyásolja, milyen hamar puhul fel.
Magyarul, ha a krumplit kicsit nagyobb kockákra vágod, a répát meg kicsi kockára, vagy vékonyabb félkarikára vágod, akkor lerövidül a főzési ideje, és akár a krumplival egyszerre is beleteheted a levesbe.
Ezzel más esetben is lehet szórakozni, csinálsz mondjuk egy grillzöldséget, a répát sokkal vékonyabbra érdemes felvágni mint pl egy cukkinit, mert utóbbi olyan laza szerkezetű, hogy ha vékonyra vágod, mire megpirul, addigra szét is megy. Rövidebb ideig kell magas hőmérsékleten tartani a maghőmérsékletét a felpuhuláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!