Hogy lehetne a csirkemellem pihe puha?
Már kitapasztaltam, hogy ha rántani szeretném, vagy grillezni akkor jol kiklopfolom, és bepácolom fűszeres tejszínbe egy napot kb és akkor nagyon puha lesz.
De pl fried ricehoz vagy bármihez amiben csikokra kellene vágnom, hiába klopfolom ki nem lesz puha, és a fogam közé ragad :( mit tudnék tenni?
Klofpolni nem érdemes, mert attól csak szárazabb lesz (kivéve, ha bundázod, de akkor a klopfolás ellenére lesz az!)
HA csíkokban akarod sütni, akkor csak darabod fel (minden áztatás meg klopfolás nélkül), seprneyöben forrósíts olajat/vajat, és a húscsíkokat tedd bele (csak annyit, hogy köztük böven legyen hely, mert különben lehütik a zsiradékot) és rázogatva pirítsd meg. Ha szép sült szine van, akkor szedd meleg tányérra, és sózd/borsozd.
Így teljesen puha, nem szálas és kb 10 perc alatt kész!
A 3-ad vagyok,es aki lepontozott, az ugyan mesélje már el, miért?
Ugyanis sok éve így készítem a csirkemellet (is) és eddig mindenki csak dícsérte, hogy milyen finom, puha, ízes.
Szeretek segíteni, de most nem tudok.:(
Életemben nem klopfoltam, nem pácoltam a csirkemellet és soha nem kemény vagy rágós.
Semmilyen formátumában, semmilyen ételnél.
A vadat, marhát szokás pácolni, mert azok szálas húsok, a csirkét elég fűszerezni.
Nekem meg az a rejtély, hogy hogy sikerül neked keményre.
De tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!