Kedves háziasszonyok és lányok! Leírnátok hogyan kell
puha vékony édes és kör alakú palacsintát sütni?
Szia, én úgy szoktam csinálni, hogy egy nagy tálba annyi evőkanálnyi lisztet teszek ahány palacsintat szeretnék körülbelül csinálni, olyan 15öt szoktam általában, ráütök 2db. tojást, egy csipetnyi sót, egy negyed tasak sütőport és kb. 2 kanál cukrot, majd ezeket összekeverem kicsit es apránként keverek hozzá tejet, majd mikor eléggé folyós és csomómentes 3/4 merőkanál olajat keverek hozza és lehet is sütni. :)
2019. máj. 26. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
Én nem olajat, hanem rámát teszek bele és nem sütöm túl, csak annyira, hogy éppen megbarnuljon a tészta.
2019. máj. 26. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
3/20 A kérdező kommentje:
sziasztok. jól írtad, 3/4 merőkanál kell? ilyen sok? én semmi zsiradékot nem raktam eddig bele ezért lehetett olyan kemény?
A tészta összeállításával vagy a sütéssel van gond?
Úgy gondolom, recepted már van. Ha vékony tésztát szeretnél, ne legyen sűrű a massza. Ha félsz, hogy beleragad a serpenyőbe, cukor helyett édesítőszert keverj a tésztába. Én mindig azt használok, előre fel szoktam oldani néhány szemet kevés vízben. Ha kezdő vagy, használj új tapadásmentes palacsintasütőt, akkor nem fog leragadni. Fa fordítólapáttal lazítsd meg körbe, mielőtt megfordítod, akkor nem szakad el a vékony tészta sem. Több tojás felhasználásával erősebb és rugalmasabb lesz a tészta, és nem szakad el.
2019. máj. 26. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja, igen! Bele kell keverni az olajat, és az első darab sütése előtt picit ki kell olajozni a serpenyőt.
A serpenyő legyen elég meleg a sütés kezdete előtt.
2019. máj. 26. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
6/20 A kérdező kommentje:
köszönöm nagyon aranyosak vagytok, gyakorlatilag senkitől nem hallottam ilyeneket hogy fakanállal fordítani, édesítőszert használni, olaj és margarin is jó stb. ennyit érnek a nagyszájú önmagukat reklámozó youtube szakácsok és E-szakácskönyvek. semmit. holnap kipróbálom mert "sajnos" korán megyek dolgozni viszont nagyon szeretem a palacsintát és mindenképp megcsinálom holnap délután.
Ahány tojás, annyiszor 10 dkg liszt, csipet só, kevés cukor (én vaníliás cukorral ízesítem).
Ha finom puha palacsintát akarsz, akkor csak tejjel készítsd, lehetőleg a 3,6% zsírtartalmúval. De lehet fele tej, fele szódavíz, akkor vékonyabb lesz.
Én nem teszek bele semmi olajat, vagy zsiradékot, a serpenyőt kenem meg 2-3 palacsintánként.
Ennyi az egész és finom mint az álom.
2019. máj. 26. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
8/20 A kérdező kommentje:
kipróbálom a tiedet is köszönöm a késői válaszodat igazán kedves!
ha palacsinta kemény lesz (ostya szerű) sütés után, akkor csak fedd le egy puha konyharuhával, vagy fedővel, esetleg tányérral és hagyd egy kicsit állni. Meg fog puhulni a tészta. Nekem a széle keményebb szokott néha lenni, ha túlsütöm. Ilyenkor csak lefedve állni kell hagyni és visszapuhul.
2019. máj. 27. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
10/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nem volt időm megcsinálni mert későn értem haza de köszönöm az utolsó választ is nagyon hasznos, próbáltam már egyébként sütni és tényleg a széle megkeményedett sőt sokszor fekete is lett. Holnap sütök, palacsinta nap lesz!
Kapcsolódó kérdések: