Egyetemistának olcsó ennivalót ajánlani?
A havi keresetem 65 000 Ft, amiből ki tudom fizetni a lakhatásomat,a bérleteket a nyelvvizsga felkészítőt Így marad havonta 26 000 forintom enni a hónapban. Többnyire a sarki pékség tegnapi pékáruit eszem, az féláron van. Uzsonnára főtt ételt eszem, levest, néha zacskókat néha főzöm tésztákat, rakott zöldségeket, konzerveket. De az elmúlt 1 évben kifogytam az ennivaló ötletekből, illetve ezek is elég drágák mostmár. Tudna valaki ajánlani olcsó ennivalókat?
2 egyetemre is járok párhuzamosan, az egyikre hétfőtől csütörtökig, a másikra pénteken és szombaton. A héten csak a vasárnapon szabad, akkor vagy dolgozok, vagy beadandót írok.
Gondolom 10 a koli, mondjuk heti 1x megy nyelvórára tanárhoz az 20ezer, 10 meg a bérlet. Mi olyan fura ebben?
Bar a kaját én sem értem, az szerintem ennyiből önmagad fizikai felélése.
Mindenképp húsmentes kajákat ajánlok, és főzz egyszerre kb. 3 napra.
Néhány tipp: paprikás krumpli csipetkével. Grízgaluska leves. Hagymaleves. Rántott gomba rizzsel. Tejfölös/paradicsomos/krumplis tészta. Tócsni. Spenót/borsófőzelék tükörtojással. Tejbegríz. Kis dőzsölésnek házi pizza sűrített paradicsomból készített szósszal.
Ha ennél néha húst, akkor pl. a bolognai szerintem nem vészes árban, persze a paradicsomszószt is magad készítsd el.
Ja és érdemes a kenyeret is sütni, biztos van ismerősöd, akinek van elfekvőben kenyérsütő gépe, megpróbálhatod elkérni, kb. féláron kijön a kenyér, mint a boltban, ha nem kevesebből, és jóval egészségesebb, mint a bolti másnapos péksütik.
"ha már krumpli; megpucolod, félbevágod, teszel közé ízlés szerint sajtot, majd bacon-be, vagy más szalámiba csavarod és ezeket egy kivajazott tepsibe pakolod és bedobod a sütőbe, szintén finom eredményt kapsz."
Aha, krumpli, sajt, bacon, szalámi, vaj, kb elment a havi pénz negyede egyetlen kajálásra... 26ezer forintja van, ember, erre ajánlasz neki vajat, meg 4000 ft kiló árú sajtot...
Napi 866 forintból teljesen esélytelen normális módon enni.
Tíz évvel ezelőtt volt 30ezer a havi kajapénzem, csóró kolisként és kvára szegényen éltem. Ez 2022ben éhhalál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!