Penny vagy a Lidl a jobb? Hova szoktatok inkább járni?
"Azért nincs legolcsóbb bolt, mert mindig más olcsóbb az egyikben, mint a másikban."
Tényleg nem érthető, amit mondok ? Hogy nem egy pár kiragadott termékkel lehet bizonygatni, hanem hosszútávon ?
AKi 20 éve a Pennybe jár, az is olvashatja a LIDL akciós újságot meg bejárhat a LIDL-be is alkalamnként és akkor meg tudja állapitani, hogy a Pennyben olcsóbban be tud vásárolni :
Hányszor irod még ezt le , hogy a LIDL az etalon magyar üzletlánc ?
Megforditva amit mnondasz : te, aki évek óta a lIDL-be jársz, honnabn is tudhatnád, hogy a Pennyben mennyit költöttél vonla évek alatt ? Ha nem tudod, akkor ne jelentsd ki...
"Aki olcsóbbnak hisz egy boltot..." : Könyörgöm, te hiszed a legolcsóbbnak Magyarországon a LIDLt és ezt magyarázod már tizedik kommentben.
Én őszintén nem értem ezt az érvet, hogy nincs legolcsóbb bolt. Teljesen elhibázott érvelés. Ráadásul nem is azzal bizonyitod be, hogy huzamos ideig tartó vásárlásnál kijön-e, hogy olcsóbb a többitől,hanem azzal, hogy egy-egy konkrét termék ugyanannyiba kerül épp két helyen is. Ez nem jelent semmit önmagában.
Miért ne létezhetne legolcsóbb bolt ?
Mint ahogy a ruházkodásban, éttermekben , üdülőhelyek közt..stb. is van olcsó és drága kategória. Őszintén nem értem, hogy "azért nincs legolcsóbb bolt, mert a darált hús most a Pennyben és a Lidlben is ugyanannyiba kerül". Hogy következik ebből az, hogy nincs legolcsóbb bolt ?
"Azért nincs legolcsóbb bolt, mert mindig más olcsóbb az egyikben, mint a másikban."
Mondjuk nem almát a körtével kell összehasonlitani és a probléma meg van oldva. Ugyanazt vagy a leghasonlóbb terméket kell egymással összevetni. Természetesen Egy Pennys nagybevásárlás után is be lehet menni a Lidl-be az akciósan ott olcsóbb termékek miatt, mint ahogy forditva is, a LIDL-s bevásárlás után az akciós Pennys termékeket megvenni. Ezzel megint nem bizonyitottál semmit, attól, hogy az ötezer termék közül 10 épp olcsóbb a Lidl-ben , még összességében lehet olcsóbb bolt a Penny, mint a LIDL. Pláne, hogy forditva is igaz a logika, a Pennyben is fogsz találni akciósan olcsóbb termékeket, mint a Lidlben. Nem ez az összehasonlitás végső alapja...
A SPAR-ban is ki tudsz fogni akciósan legolcsóbb termékeket a többi üzletlánchoz képest, ettől még a SPAR rohadt drága.
Itt van a lista.
Akciós árakat nem vettem figyelembe, az eredeti árakat írtam fel, mert ugyanaz a termék egyszer az egyikben akciós, máskor a másikban. Kivéve a karajnál, az mindkét üzletben akciós most. 1kg-ra, vagy 1l-re vonatkozó árakat írtam.
Legolcsóbb táblás csoki: L.2290 P.2290
Milka: L.3290 P.3290
Sport szelet31g: L.3838 P.3838
Zabpehely: L.598 P.598
Pogácsa: L.1805 P.1780
Nosztalgia kifli: L.1400 P.1433
Legolcsóbb kenyér: L.519 P.519
Saját márkás vaníliás karika: L.2460 P.3060
Vegyes virágméz: L.2665 P.2676
Csirkemell sonka: L.4490 P.4690
Csiperke gomba: L.1598 P.1672
Paradicsom: L.599 P.699
Sárgarépa: L.389 P349
Vöröshagyma: L.449 P.449
Piros burgonya: L.299 P.329
Egész csirkecomb: L.1057 P.1099
Egész csirke: L.999 P.999
Csemege szalámi szeletelt: L.3990 P.4490
Legolcsóbb sertés virsli 83%: L.1732 P.1865
Legolcsóbb trappista sajt: L.2850 P.3997
Darabolt karaj: L.1659 P.1599
80%-os vaj: L.4196 P.4290
60%-os vaj: L.3490 P.3590
Túró rudi: L.2137 P.2333
Tejföl 20%: L.1081 P. 1175
Tej 2.8%: L.309 P.339
Durum spagetti: L.669 P.838
A rizs: L.519 P.569
Tarkabab: L.858 P.918
Étolaj: L.549 P.549
Kukorica konzerv: L.664 P.873
Citrom: L.1198 P.899
Banán: L.569 P.569
Univer E mentes mustár: L.1656 P.1702
Erős Pista: L.3495 P.3495
Csabai/Gyulai szeletelt kolbász: L.5490 P.5490
Félzsíros túró: L.1558 P.1778
Natúr joghurt 3%: L.508 P.565
Körcikkelyes sajt: L.2207 P.3196
A Pennyben viszont volt sajt akció 2699, abból vettem egyet, de 2 hete pl az Aldiban volt 2400-ért. Meg szintén a Pennyben volt goudás grillsajt, azt is vettem, azt hiszem 900Ft 1200 helyett.
Kedves utolsó, szerintem senki nem akar téged győzködni, egyébként is meggyőzhetetlen vagy , nyugodtan járj továbbra is a Lidlbe és kerüld el a Pennyt, csak ennek a vagdalkozásnak legyen már vége :) Az olcsóság, ami körül a vita megy, a Penny profilja, nem a Lidlé. A Lidl nem is deklarálta magát soha a szegényebb rétegek diszkontjaként.
Én tavaly Németországban dolgoztam, felváltva jrtam a REWE-be és a Normába. Egyik egy elitebb hely, drágább , flancosabb árukinálattal, a másik egy bitang olcsó diszkont. Senki nem fikázta egyiket se, mindenki tudta és tapasztalta a pénztárcáján, hogy a Norma sokkal olcsóbb. Ez valami hülye magyar szokás lehet, hogy az olcsóbb boltba nem teszi be vaalki a lábát, más meg a középárkategóriásat gondolja olcsónak. Hagyjuk szerintem....
31-es!
Nem járok évek óta a Lidlbe, mindenhova járok és azt veszem meg, ami éppen akciós. (Mert nincs legolcsóbb bolt, legolcsóbb termék van az adott időben, valamelyik boltban)
33-as!
Olcsó és drága kategória van, ha van legolcsóbb is, akkor viszont az nem a Penny. Amint a liszából látod, a Lidl alap árai alacsonyabbak, ha csak akciós terméket veszünk, akkor arányosan alacsonyabb az ár.
A darált hús nem bizonyítja, hogy nincs legolcsóbb bolt, nem is értem hogy kevetedtél ennyire bele az értelmezésbe. Azt írtam, hogy általában nem ugyanazok a termékek akciósak, tehát nem egyszerű összehasonlítani az árakat, mert az egyik boltban akciós termékekből bevásárolunk, a másikban meg ezeknek a 90%-át rendes áron vesszük meg, akkor nem lesz hiteles az eredmény. Ennek kapcsán megemlítettem, hogy a mostani újságokban csak a darált sertéshús az, ami mindkét boltban akciós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!