Jobban megéri inkább magántanárral többet tanulni (ha anyagilag belefér), mint faktra járni?
Két év múlva fogok érettségizni, és szeptembertől, ugye 11-ben kell faktot választani.
Hallottam, hogy sokaknak nem jön be a magántanár, de én pont, hogy magántanárral tanulok hatékonyabban, mint csoportosan.
Megkérdeztem a szüleimet, mondták, hogy nyugodtan fogadjak magántanárt abból, amiből csak szeretnék. És mivel nekem hatékonyabb magántanárral, úgy gondoltam, hogy nem választok faktot, hanem a faktos időt is magántanárral töltöm. Jó ötlet? Vagy tényleg akkora pluszt ad a fakt, hogy magántanárral pótolhatatlan?
Előre is köszi!
Attól függ milyen tantárgyról van szó...
Például kémiát érdemes magántanárral tanulni, miközben mondjuk van egy csomó olyan tárgy, amit akár egyedül is tanulhatsz, mert a neten mindent megtudsz róla találni, illetve matekra ott van például mateking meg stb.
De ha jó a magántanár, akkor az kivált bármilyen fakultációt, mert ugye csak rád figyel a tanár, nem +20 emberre, ami lassítja a felkészülést.
A válasz nagyban függ a faktos tanár képességétől. Ha szuper a tanár és te is jó vagy akkor szinte garantált a jó eredmény.
A helyedben választanám a faktot és mellé heti 1 órában a különtanárt.
Nálunk volt a faktoknak egy "próbaideje" szeptember 15-ig, vagyis ha nem tetszett akkor meg le lehetett adni.
Ez nem tudom, hogy nálatok is így van-e, de én a helyedben megnézném, hogy milyen egyáltalán maga az oktatás aztán ha nem tudod magad ott elképzelni akkor meg még gyorsan megszabadulhatsz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!