Hogy lehet az etelen spórolni hogy több penz maradjon?
" Egyetlen példa: lecsecurry basmati rizzsel, sült édesburgonya szeletekkel és párolt spenóttal, 4 fő részére elkészítve: 1400 ft, azaz 350 ft/adag."
Ebben a példában az édesburgonya kivételével mindegyik kilója drágább mint a hús.:)
Édesburgonya: 499 ft/kg, aldi. MELYIK tiszta hús olcsóbb ennél?
Ebben a példában 4 főre 60 dkg szükséges belőle.
"Egy kg bab 500-600 ft, a csicseriborsó 550 például, a lencse 600, egy kiló rizs pedig 300. Ez mennyivel drágább, mint a hús?"
Aha, és hol?:D:D Csicseriborsó, vörösbab, basmati rizs 1000, lencse 800 körül indul.
"Édesburgonya: 499 ft/kg, aldi"
Kész szerencse, hogy én is azt írtam, hogy az édesburgonya KIVÉTELÉVEL:D:D:D:D De örülök a megerősítésnek:)
Csicseriborsó: konzervben a lidlben most 2678/fél kg, szárazon a www.magzsola.hu-ról veszem ennyiért.
Bab kilója 550 ft, aldi, lidl, penny, stb.
Basmati rizs: 750/kg, akció, tesco, ám ez simán kiváltható sima rizzsel is.
Épeszű ember nem vesz babot ezerért.
Rizs kilója, típustól függően: 229-790-ig terjed, fehér-jázmin-basmati, ki mit szeret.
Spenót KILÓJA mirelitben 4-500 ft, s mivel most van szezonja, frissen is ennyi, a piacokon.
Lencse kilója 600 ft.
Ez hol ezer ft? Hol drágább, mint a hús?
Megerősítés?
Nézd, szórakozhatsz, próbálkozhatsz, de peched van: sok éve vezetek saját háztartást, háztartási naplóval idényben vásárolva stb. Engem nem tudsz meggyőzni arról, hogy mit, mennyiért veszek, ha nem.
Természetesen 278/fél kg, elütés volt.
Miért kell szétoffolni a vegetarianizmussal ezt a kérdést?
Aki spórolni akar az legyen vega?
Az meg hülyeség, hogy ez az étrend nem okoz kalóriatöbbletet. Elég sok vegát láttam, aki túlsúlyos :)
"Engem nem tudsz meggyőzni arról, hogy mit, mennyiért veszek, ha nem"
Téged eszem ágában sem volt meggyőzni, simán csak mások és főleg a kérdezőnek mutattam be, hogy egyszerűen hülyeség az az állítás, hogy a vegetáriánus étrend olcsóbb, sőt. Vegetáriánus étrend alatt én az egészséges, kiegyensúlyozott húsmentes étrendet értem, nem pedig az egészségtelen, egyoldalú, tápanyagszegény zöldségevést. Én elhiszem, hogy utóbbit megvalósítva olcsóbban jössz ki, ebben sosem volt vita kettőnk között:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!