Hogy lehet az etelen spórolni hogy több penz maradjon?
"hogy lehetne drágább"
Úgy fiatal barátom, hogy azok a dolgok, amikkel a húsfélék tápanyagtartalmát pótolod, azok aranyárban mozognak zöldségfalván. Az olyan sületlenségeket meg, hogy a vega egészségesebb, legalább ne mondogassátok nyilvánosság előtt:) Nem, nem egészségesebb. Az egészséges táplálkozás nem vegetáriánus/húsevő vonalon értelmezendő. Hússal és hús nélkül is lehet totálisan egészségtelen és egészséges étkezési kultúrát is kialakítani.
Kérdésre válaszolva:
Ennyi infóból sehogy. Az egyetlen használható válasz már elhangzott: írjátok a költségeiteket, aztán nézzétek meg, hogy min lehet faragni, mit lehetne adott esetben olcsóbban beszerezni, olcsóbban előállítani...stb
Olcsóbb élelmiszert veszel, kész sült/főtt ételt nem veszel, hanem otthon sütöd, főzöd meg a nyers kaját.
Egyszerre nagyobb mennyiséget főzöl, és akkor az energiával is spórolsz.
10: Sok olajos magvat esztek és egy főre kijön 15-20 E Ft/hónap a teljes étkezés? Hm... Pl. egy kiló mandula vagy kesudió 5000-9000 Ft attól függően, hol veszed. A pisztácia még drágább. Ha pedig nem esztek meg egy hónapban ketten egy kilót, akkor egyáltalán nem lehet mondani, hogy sokat esztek. A legolcsóbb pedig a napraforgó, az is 1000 Ft-kg.
Az egy kilóból jut minden hétre 2 marék mindkettőtöknek, és akkor még csak a nasi töredékéról beszéltünk...
Jobb munkahelyet kell keresni.
És nyilván nem kidobni kaját.
A csirke rettentő olcsó, olcsóbb, mint a zöldség, halat is lehet venni, busa egészséges, és mindössze 1200 körül van kilója. Idényzöldség kell, és cukor, nasi mellőzés.
Viszonylag olcsón, fejenként 30 ezerből lehet egészségesen étkezni.
Én is azt ajánlom hogy készítsetek egy menüt a hétre és csak azt vedd ami kell hozzá. Édességre ne költsetek mert az mindig drágább.
Nem tudom milyen vegetáriánus lehetsz, de én néha többet költök kajára mint az ismerőseim. Ahogy előttem is írták a magvak sem 2forintál végződnek, tehát ha olyan kiegyensúlyozottan étkezel mint ahogy írtad akkor legalább annyit költessz mint egy "húsevő" ha nem többet.
11. Had tudjam már mennyiből jövök ki!
A húsban semmilyen olyan tápanyag nincs amit pótolni kéne, nem is értem mire gondolsz. Mi az a drága élelmiszer amivel te a húst pótolnád? Nem tudom felfogni hogy hogy lehet ekkora hülyeségeket állítani!
A mandulán kívül meg van még egy pár hüvelyes ami olcsóbb annál és nyilván akkor érdemes venni amikor a legalacsonyabb az ára. Ugyanis bőven eláll 1 évig. De aki ezt sem tudja annak hiába magyarázok.
Pont ez a lényeg hogy a hús elhagyásával annyi pénz megmarad hogy jobb minőségű élelmiszerekre telik, kevesebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!