Hogyan szoktatok spórolni? Mi az amire nem költötök, de a legtöbb család igen?

nem spórolok semmin
minőségibb drágább cuccokat veszek...
DE nem szalad el a ló velem!
havi 80-100 (nagyon max 120!) a kiadásom, de szülővel élek még
ebből én fizetem a nagy bevásárlást (30-50), magamnak az utazást, kaját...
szerintem jól kell beosztani a pénzt :)
24F

Nem dohányzom, nem iszom, nem járok bulizni. Szerintem ezekre sok (legtöbb?) fiatal költ.
Cserébe viszont - és én ERRE spórolok - utazom és színházba járok.

Nem vagyunk rászorulva a spórolásra,viszont nem is szórom a pénzt.
-több napra főzök
-megnézem a szórólapokban mi az akciós és megéri, hétvégén pedig bevásárolunk
-nem dohányzunk
-csirkét, disznót nevelünk, így a hús és tojáskérdés meg van oldva, valamint van egy kis veteményesünk is
-van amiben nem ragaszkodunk egy adott márkához pl:tej, sajt, felvágottak, kechup/majonéz, háztartási vegyszerek, így ezekből mindig az akciósat vesszük

Dohanyzas, ital, buli...ezekre egyaltalan nem koltok, nem elek veluk.
Kaverol viszont nem mondok le!
Nem eszunk minden nap gyors kajaldaban, vagy etteremben, inkabb fozok. Cola, chips, edesseg sem kerul minden nap a kosarba.
Meg nem veszek fel hitelt, csak azert hogy legyen karacsonyra uj okos 3D lapostv...ar-ertek aranyban dontok nagyobb kiadasok teren.
Nem cserelgetem az iphone-t mindig a legujabb modellekre, csak hogy rajolhassak az utcan vagy a kollegak elott, vagy hogy a gyerek meno legyen suliban... meg hasonlo "aprosagok".
Szerintem nagyobb dolgokon tobbet lehet sporolni, de persze eves szinten a karos szenvedely is sokba jon ki...

#4:
családról volt szó
elmondom neked rég a saját lábamra tudnék állni, de anyagilag apámnak lenne megterhelő ha elmennék, én úgy is betudnám osztani a pénzt...
nem spórolás miatt lakok vele, persze megéri, de nem az ok...
24F

Kedves 2-es!
A kajára havi 30-50 eFt 1 főre reális, de ha a szülőkkel élsz, akkor még tegyél félre havi 40-50 eFt-ot mintha ebből fizetnéd a külön-lakás rezsijét (az esetleges albérleti díjról már ne is beszéljünk!), és utána mondd:
"szerintem jól kell beosztani a pénzt" ! egyáltalán nem biztos, hogy a kaján felül, egyéb dolgokra havi 80-100 ezer maradna.
- Egyébként valóban, aki dohányzik, hagyja abba, vagy legalább jelentősen csökkentse. (Nekem sikerült letennem! Még mielőtt bárki nekem esne!) Rengeteget lehet vele spórolni.
- Csak cetlivel járjon bevásárolni!
- Keresse az akciós termékeket, bizony rá kell szokni, hogy leginkább azt főzök-eszek, ami akciós, és nem mindig azt, amire ráéhezek
- Sok az üzlet, keresni kell, mi-hol a legolcsóbb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!