Normális, hogy ennyire spórolni kell?
Anyukám nagyon spórolós. Például amikor olvasni akartam, felkapcsoltam a villanyt, mert nem volt elég világos, erre anyukám azt mondta, hogy kapcsoljam le, ha olvasni akarok, akkor üljek az ablakhoz, ott jön be a fény.
Amikor pedig este a nappaliban voltam, akkor beküldött a szobámba, hogy ne a nappaliban égessem a villanyt, mert ott csillár van (6 égős), hanem a szobámban lévő 2 égős lámpát használjam.
Ha szegények lennénk, akkor még meg is érteném, de anyukám és apukám is jól keres, és minden évben többször megyünk nyaralni, évente legalább egyszer külföldre is.
Ja igen, és színházba is szoktunk menni, 4000 Ft kb egy jegy, arra van pénz, de kabátot nem vehetünk fel, mert a ruhatár 100 Ft, ezért télen is kabát nélkül kell menni. És parkolóhely nincs a közelben, kb csak 1 km-re a színháztól tudunk megállni.
Itthon pedig
Szerintem is ez lehet az ok, amit első írt. Hasonlóképpen vagyok magam is, nekem is nehéz levetkőzni a berögzült dolgokat.:-)
Kérj karácsonyra egy LED-es olvasólámpát, van olyan is, ami pici, rá lehet csíptetni a könyvre, és nem is drága. A kabátot azért megbeszélhetnétek, többe kerül a gyógyszer, ha valamelyikőtök megfázik, mint a ruhatár. Legalább anyud lelke is megnyugszik, hogy nem szórni akarod a pénzt.:-)
Gyerekkorában pedig nem voltak szegények, igaz gazdagok sem, de kb átlagosan éltek.
Meg a nagyszüleim (az ő szülei) egyáltalán nem ilyenek, szóval nem hinném, hogy tőlük tanulta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!