Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet az etelen spórolni...

Hogy lehet az etelen spórolni hogy több penz maradjon?

Figyelt kérdés
2017. máj. 4. 20:04
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
68%

Példul ha van vaj 155-ért is meg 350-ért is, akkor mindig az olcsóbbat kóstold először, és ha elég jó, ne vedd a drágábbat, mindig csak alegolcsóbbat.

Felvágott is van 400-4000-ig, én nem megyek ki a csarnokba a 400-asért, de a közértben 700-3000-ig vannak a csemegepultban, nos, van 7-800 Ft-osok közt a kedvenceimből, semmivel sem gyengébbek, mint a 3000 Ft-osak, sőt, néha pont jobbak, így ha van az olcsókból, akkor azokat veszem, nem a drágákat. Mindenből megkeresem az olcsó egyszersmind jót, és azokat részesítem előnyben. Hagymát se ott veszek, ahol 200 Ft, hanem ahol 90 - ha elég friss és szép, persze csak akkor. Mindennek az árát fejből tudom, és csak azt veszem meg, ami megéri, semmit nem fizetek túl.

2017. máj. 5. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/43 anonim ***** válasza:
52%
*olajos mag, nem hüvelyes, bocsi
2017. máj. 5. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/43 anonim ***** válasza:
56%
20: 100-700 Ft-ig van a csirkehús kilóára attól függően, melyik részét veszed, ennél mi olcsóbb a zöldségek közül, ami tartalmaz ugyanannyi fehérjét és vasat?
2017. máj. 5. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/43 anonim ***** válasza:
41%

Ahhoz tudni kéne, hogy most mit, hogyan csinálsz.

Pl. sokkal olcsóbb otthon főzni nagyobb adagokat és abból többször enni, mint menüzni vagy étteremben enni.

Tervezés a lényeg. A legjobb leírni, ha fejben nem megy.

2017. máj. 5. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/43 anonim ***** válasza:
23%

#11

Amivel a húsféléket pótolod, azok a komplettált élelmiszerek, melyek teljes értékű fehérjét adnak a szervezetnek. Ez a hüvelyes+gabona kombináció vagy a hüvelyes+rizs.


Mióta mozognak aranyárban a lencsefélék, a babfélék, a rizsfajták, a csicseriborsó és a többi?


Az a baj, hogy teljes értékű vegetáriánus ételeket a húsevők legnagyobb része elképzelni sem tudja, nemhogy elkészíteni, ez a tipikus sajnos. Egyetlen példa: lecsecurry basmati rizzsel, sült édesburgonya szeletekkel és párolt spenóttal, 4 fő részére elkészítve: 1400 ft, azaz 350 ft/adag. És ez egy bonyolultabb, sok összetevős ételnek számít.


Én nem vagyok vega, de sok olyan ételt is készítek, így látom a különbséget.

2017. máj. 5. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/43 anonim ***** válasza:
46%

#23

A csirkegyári, azaz kínzással és hormonokkal gyorsnevelt csirke nem egészséges, és az olyan olcsó, mint írod. A tisztességes tartásból származó, kapirgáló, nem hormonokkal nevelt, szabad tartású állat nem ennyibe kerül.


De kérdésedre a válasz: a köles, a csicseriborsó, a a babfélék, a brokkoli, stb. hasonló vastartamú, és olcsóbb még a gyári csirkédnél is. A felszívódáshoz, valamint a fehérjetartalomhoz pedig nem kell más, mint komplettálni (fehérje+hüvelyes).


Halkan jegyzem meg: mit gondoltok, régen miért volt tipikusan pénteki, böjtös étel a paraszti magyar konyhában a bableves+mákostészta? Mert a bab és mák egy étkezésre fogyasztása erős, teljes értékű fehérjét ad a szervezetnek, tehát tápanyag és teherbírás egyben. Nem ördögtől való hiánytalan vega ételeket készíteni, én húsosat és vegát is készítek.


Csak nem szabad abba a hibába esni, hogy a vega étel az a hús nélküli étel. Nem, az egy komplett étel, nem valami hiányzik belőle.

2017. máj. 5. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/43 anonim ***** válasza:
38%

-Romlás minimalizálása (ha van ami megromlik, akkor azt vagy jobb módszerrel kell tárolni, vagy kevesebbet kell venni/készíteni belőle)

-Szezonális nyersanyag használattal (ahogy korábban említeték. egy példa: nyár elején zöldségek, nyár közepén dinnye, összel tök.)

-Változatos, de nem csapongó főzéssel (érdemes változatosságra törekedni, mert ezzel jobb kedvet, erősebb immunrendszert csinálhatunk, de új recepteknél csak olyat próbáljunk ki, aminek elkészítése nem áll távol a megszokott konyhatechnikáktól)

-Éves ciklusú tartalékképzés (megfelelő minőségű és árú a számnkra, akkor abból egy olyan mennyiséget érdemes beszerezni és tartósítani, amit el tudunk tárolni, de elfogyasztunk egy-év leforgása alatt)

-Nyersanyag minőségének javítása ( Legfontosabb a mesterséges ízfokozók elhagyása és a természetes ízfokozók használatának megismerése. Ez hosszabb téme, ha valakit érdekel miért az írjon privit.)

-Családtagok érzékenységének felderítése (Ki mire érzékeny, szerencsére egy családban valószínűleg hasonló lesz. Ha 3 fiú gyerek van és az egyik kiütésees lesz a tojástól, akkor valszeg a másik kettő is érzékeny rá. Ha olyan ételt eszünk amire érzékenyek vagyunk, az nem ér annyit, olyan, mintha drágábban vettünk volna.)

-Magasabb szintű főzési technikák, filozófiák megismerése (Milyen ételnek milyen hatása van, télen apuka ne sörözzön, ha fázik, ne etess a pároddal zabot(ha férfi), ha nem akarsz szexelni vele...)

-Hiányevés felszámolása (ha valamelyik családtag mindig ugyan azt kívánja, akkor neki valamilyen vitamin, nyomelem hiánya van. Fel kell deríteni a fizikai és lelki tünetei alapján, hogy mi ez, és pótolni kell(étellel vagy étrend kiegészítővel))


Nem vagyok semmilyen szakértő, ezek sorban azok a lépések, amiket mi csináltunk, sorban az elsővel kezdve.

Sokat számít, ha több időt tudunk munkával tölteni és kevesebbet betegen, az ételek pedig sokat segítenek az erős immunrendszer kialakításában.

Télen ugyancsak sokat számít, ha 2-3 fokkal kisebb hőfokot lehet tartani ugyan olyan hőérzet mellett, mert olyan ételt főzünk, ami belülről fűt.


Ha nagyon rossz helyzetben vagytok, akkor az a legjobb, ha a #4 -es hozzászólást veszitek figyelembe, és amikor enyhül a helyzet, mentek sorban tovább a lépcsőkön.

Van még két praktikus dolog. Iskolai menzán figyelnek a változatosságra. Nem a leg egészségesebb, de mivel tömegre főznek, előre fixált menüt, ezért olcsóbb.

A másik, hogy a kifőzdéket ki kell tapasztalni. Melyiknél laksz jól, melyiknél leszel éhes néhány óra múlva. Ha nem emésztődik meg az étel, akkor nem sokat ér, ha megbetegszünk tőle, akkor még kevesebbet.

2017. máj. 5. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/43 Carragher_x ***** válasza:
41%

"A húsban semmilyen olyan tápanyag nincs amit pótolni kéne, nem is értem mire gondolsz."

Ja, hogy azt sem tudod, hogy mit kéne enned:D Akkor kicsit nehéz az értelmes kommunikáció...

Fehérje, zsírok, A, B, D vitamin, cink, kálium, nátrium, vas? Hallottál már ezekről?:D


"Mióta mozognak aranyárban a lencsefélék, a babfélék, a rizsfajták, a csicseriborsó és a többi? "

Egy csomó babféle és a csicseriborsó is drágább mint a hús (és akkor még csak a fehérjepótlásról beszéltünk) s arról még nem is beszéltünk, hogy ezekből több kalóriát kell bevinni a szükséges fehérjéhez, mint húsokból.


Természetesen össze lehet rakni teljes értékű vegetáriánus étrendeket (még vegánt is, bár az már tényleg hatalmas macera és jelentősen drágább is), de az továbbra is egy penetráns marhaság, hogy olcsóbb lenne, lévén b*szh*tod az idényzöldségek pillanatnyi alacsony árát, ha azok nem tartalmazzák a húsok kiváltásához szükséges tápanyagokat. Akkor bizony vásárolhatod meg az aranyáron levő fóliás/import terméket.

2017. máj. 5. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/43 anonim ***** válasza:
73%

#27

A töknek ősszel van szezonja? Mióta? Az maximum csak másodvetés lehet. Kritikával kezelném én ezt a forrást, de nagyon.

2017. máj. 5. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/43 anonim ***** válasza:
57%

#28

Nem, nem kell belőle több kalória, maximum önmagában, de egy vegetáriánus teljes értékű ételt főz, ami nem ad kalóriatöbbletet.


Egy kg bab 500-600 ft, a csicseriborsó 550 például, a lencse 600, egy kiló rizs pedig 300. Ez mennyivel drágább, mint a hús?


Nézd, nincs igazad, mert olyanról nyilatkozol, amihez nem értesz, amit nem gyakorolsz. Engem meggyőzni nem tudsz: egészséges húsos és teljes értékű vega ételeket is készítek, és látom, hogy nem drágább, és nem kell belőle több kalóriát megenni és a többi.


Ez a ledorongolós agresszió meg nevetséges.

2017. máj. 5. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!