Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Belegondoltatok hogy evi tobb...

Belegondoltatok hogy evi tobb mint 2,5 millio megy el kajara?

Figyelt kérdés
Ha csak napi 5000ftot szamlok es heti egy tettermet pl. 12.000ft /ami altalaban sokkal tobb es gyakoribb /.
2016. szept. 16. 13:49
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
3%
Nem tudom, hogy ezt hány főre számolta a kérdező, de ha pl. rendelsz valahonnan kaját, akkor az 1 főre is 2-3 ezer között van, és az csak 1 étkezés. De az ember legalább 3x eszik egy nap, és azért megfulladni sem szeretne, tehát valami innivaló is kell. Szóval az 5000 nem túlzás.
2016. szept. 16. 14:22
 12/68 A kérdező kommentje:

Magamra fozok. Nos. Multkor csinaltam toltott kaposztat. Megvettem a kaposztat nyilvan 3/4-e kika. 2 rio mare az kb 2000ft/nem eszem hust csak halat, rizs kapor fuszerek tejfol. En min. 3000ft es csak egy ebed. Uditot havonta iszom vagy limonade vagy viz. A viz napi 300 /igen min 4.5liter megiszom./ es vacsirazni is kell reggelizni. Etteremben kevesebb vagy ugyanannyi egy toltott kaposzta cdak hol csinaljak meg hallal?!!

Masik pelda: mai omlett. Tojas sajt lazac paprika zoldhagyma kaliforniai paprika. Min. 2000ft. Es csak a reggelim.

Ugy elmegy a penz h eszre se veszem.

2016. szept. 16. 14:33
 13/68 anonim válasza:
84%
Jó neked. Én kevesebb, mint két milliót keresek évente. Havi kajakeretem 30-40 000 Ft, és ketten vagyunk rá.Magyarországon egy átlagember nem keres annyit egy évben, hogy 2,5 millát kajára költsön.
2016. szept. 16. 14:37
 14/68 anonim ***** válasza:
86%

Tulajdonképpen miért lett feltéve a kérdés? Belegondoltak-e az emberek abba, hogy te évi 2,5 milliót eleszegetsz magadnak? Oké, de mi közük hozzá másoknak?

A kérdés egyszerű reakcióteszt, kit mennyire zavar egy dúsgazdag ember életmódja, miközben az olvasó és válaszolók 99%-a nem élt és nem is fog ilyen életmódot élni. A kérdés nem más mint provokáció, és ennek sokan felültek.

2016. szept. 16. 14:41
 15/68 anonim ***** válasza:
65%

2,5 misi? Hova jársz kajálni, a Senátorba???

Ám még ha igazad is lenne, akkor se nagyon van értelme a kérdésnek. Évi 1 millió vagy 1,5 millió megy el kajára, fúj, szégyen. Inkább tegyük félre azt a pénzt és haljunk éhen? Sebaj, legalább futi majd szép márványkoporsóra belőle...

2016. szept. 16. 14:45
 16/68 anonim ***** válasza:
87%

Sosem számoltam ki mennyit költünk egy hónapban a kajára, de most utánagondoltam és itt sem megy el több, mint 30.000 Ft két személyre.

Abszolút nem nélkülözünk kaja téren, a különbség szerintem csak annyi, hogy főzök. Az jóval megrövidíti a kiadáslistát. Ha mindig nagytételben veszünk alapanyagot, akkor a hozzávalók nagyrésze már megvan, esetleg azzal kell pótolni, ami épp hiányzik.

Havi egyszer pizzát rendelünk, étterembe ritkán járunk (de nem a pénz miatt), sütizni kicsit gyakrabban. Ásványvizet iszunk, az mindig van, ezen kívül általában üdítő is. Hús (csirkemell) az mindig alap, sajt sem hiányzik sosem. Tejterméket is sokat fogyasztunk.

Nagyon sok az a napi 5000 Ft, egy heti kajapénzedből simán kijövünk egy hónapban!

2016. szept. 16. 14:47
 17/68 anonim ***** válasza:
83%

És te belegondoltál már, hogy mennyit dobszki az ablakon évente?

Kocsira? Lehet kerékpározni vagy tömegközlekedni.

Telefon és egyébb elektronikai kütyükre?

Teljesen mindegy, hogy mennyit költünk kajára.

2016. szept. 16. 14:57
 18/68 A kérdező kommentje:
En most gondoltam bele havi szinten es van egy applikacio amibe vezetem a bevetelt esxa kiadasokat. Honnan a fenebol kellene tudnom h ki mennyit kolt mire.
2016. szept. 16. 15:16
 19/68 anonim ***** válasza:
14%

Ez azért nagyon messze van a dúsgazdag életmódtól. Én is sokszor rendelek kaját, 1 főétel és 1 desszert 3 ezer forint, így simán kijön a napi 5 ezer. A lazac és a minőségi pezsgő nem olcsó. Sőt a legtöbb minőségi, bio kaja, ami én veszek, drága. Mi sem szoktunk enni zsemlét margarinnal, azt ettem 25 éves koromig, örülök, hogy most van annyi pénz, hogy mást is választhassak.

A dúsgazdag ott kezdődik, hogy saját szakácsa van és nem ott, hogy meg tudja venni a lazacot.

De egyébként a kérdésnek mi a célja? Spórolási tippek? Én eddig nem gondoltam bele, de valóban sok megy el nálunk is kajára.

2016. szept. 16. 15:20
 20/68 anonim ***** válasza:
70%
Nem gondoltam bele, hogy kettőnk éves nettó jövedelmének másfélszeresét megesszük. Napi 5000 Ft? Nem irigyellek, de nálunk ez majdnem heti. Étterem? Évi 0.5, II. osztályon.
2016. szept. 16. 15:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!