Kinn jártam pár éve a Portugáloknál, és ott ettem valami leves szerű, kicsit sűrűbb ételt, többféle is van belőle, van, amiben pl piritott kolbász volt. Valaki leírná a receptjét? Millió köszi, mert nagyonnagyon finom volt.
Egy kicsit többet irhatnál arról, hogy mi volt még benne, mert igy majdnem lehetetlen kitalálni.
Amire gondolok, hogy esetleg az lehetne, az a Zöld leves:
40 dkg fött krumpli
20 dkg fodroskel finomra összevágva vagy (karfiollevél, esetleg kelkáposztalevél)
1 liter viz
1 gerezd fokhagyma
10 dkg portugál kolbász (helyette a chorizo is jó)
1-2 ek olaj
A vizet sóval felforralni, az összetört krumplit és a finomra vágott kelt 5 percig forralni benne.
Az olajban a kolbászt szeletekre vágva megsütni és a leveshez adni.
Mivel NEM tudok angolul, igy nem tudok a linkkel mit kezdeni - de a spanyol ismerösök CSAK zöldségeset ismernek.
De egyébként itt Portugál levest keres a kérdezö és nem spanyolt.
Juj, nagyon szépen köszönöm :)
Amúgy nem nagyon emlékszem már rá sajnos :(
Viszont az sem tuti, hogy portugál leves volt, hiszen úgyis közel vannak egymáshoz a spanyolokkal, simán lehet, hogy átvették tőlük :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!