Gazdagok, tehát akinek nem kell azon aggódni, hogy nincs pénz ti mit esztek, kajáltok?
A jövedelmünk az átlag fölött van (kb. havi 1 millió)
Kajára havonta kb 80-100 ezer Ft megy el (mi ketten + egy gyerek).
Ami aránylag sok, az a mindennapos friss gyümölcs és zöldségféle (piacról). Hetente kétszer van hús, máskor sok zöldségétel illetve hetente egy-két alkalommal tészta/krumpliétel.
Viszont minden nap fözök friss, nyers alapanyagokból, semmiféle félkész vagy készétel nem kerül be a konyhába, illetve füszereket is vagy frisset használok, vagy ha szárítottat, akkor külön egy-egy fajtát, keverékeket nem, mert abban sok szemét (is) van.
Nálunk legalább havi 80-90 ezer megy el kajára, 3 felnőtt férfi van a családban, plusz én. Egy-egy alkalommal legalább fél kiló szalámit veszek (jó minőségűt) csak tízóraihoz/uzsonnához, sajtot, kenyeret, tejet nagy tételben. Hetente legalább kétszer van valami húsos kaja, de a szimpla főzelékhez is kell feltét, ami gyakran pörkölt vagy fasírt. Egyik gyerek más városban tanul, ő gyakran eszik menüt étteremben, itthon is van, hogy rendelünk kaját, ha nem érek rá vagy nincs kedvem főzni.
Valójában semmi különösebb extrát nem eszünk, néha csinálok vajhalat, lazacot, tengeri herkentyűs kaját, rendelek sushit vagy elmegyek enni, mert imádom, de ez ritka. Viszonylag sok édesség fogy, mert mindenki édesszájú.
Nem hiszem, hogy az gazdag lenne, akinek nem kell aggódnia azon, hogy mit eszik a hónap végén - ennek inkább a normálisnak kellene lennie, és sajnálatos, hogy nem így van Magyarországon...
Pénzügyileg olyan 200 eurót szoktunk kiadni 2 főre, ami nem sok - 60.000 ft átszámolva - de nem fogyasztunk húst, és így ebből az összegből jó minőségű ételekre, bio-és fairtrade termékekre, sajtkülönlegességekre, stb. telik.
Ezen az összegen felül havonta többször járunk étterembe és rendelünk is néha, plusz a reggeli-ebéd a munkahelyünkön van, az is extra pénz, és egyszer a héten mindketten étterembe megyünk a munkatársakkal ebédelni. Meg nem tudom mondani, hogy összesen ez mennyi pénz, nem szoktam számolni.
Gazdagok ugyan nem vagyunk, de az atlagfizetes tobbszorose a jovedelmunk, raadasul kulfoldon.
Az igazsag az hogy fogalmam sincs mennyit koltunk kajara, mert nem szamoljuk. Nem nezzuk az arakat sem. Amibol lehet biot veszunk, igyekszunk jo minosegu dolgokat enni. Ha malnat szeretnenk decemberben akkor megvesszuk. Szemet kajakat (chips, kola, fagyasztott pizza) nagyon ritkan eszunk.
Ha saccolni kellene akkor itthoni kajara olyan 400 eurot kolthetunk havonta (3an vagyunk) + a ket felnott ebedje amit a cegnel eszik, az olyan 5-8 euro alkalmankent, tehat kabe 200 euro havi szinten, mert nem eszunk minden nap.
Saccra olyan 500-600 eurot kolthetunk elelmiszerre, de tenyleg nem tudom pontosabban.
A melóhelyemnél a töröknél egy girosztál 1300 ft. Vacsira ha bemegyek a sarki kínaiba, vagy megint a töröknél veszek valami sülthúst, az kb 1500-2000. Szóval ez havonta kb. 60-70 ezer ft. Aztán még ott vannak a hétvégék, meg ha az ember venne valami normális ételt, hát általában egy 100-as megy el kajára egy hónapban. Egyedül élek, férfi vagyok. Ezen felül szoktam elég sokat étterembe járni, ott kettőnkre kb. 20-30ezret hagyunk ott, de azt szerencsére nem én fizetem. Különleges ételeket, különleges éttermekben szoktunk enni. Havonta legalább 2-szer.
Szerintem senki ne mondja magát jómódúnak, aki egyáltalán megnézi egy étel árát. Elszomorítónak tartom, hogy ma Magyarországon az embereknek gondolkodniuk kell, hogy mit ehetnek meg, és mit nem.
Én szemmel láthatóan elég sokat költök kajára, és szegénynek vallom magam, semmiképp sem jómódúnak.
A múltkor voltam egy étteremben, egy főfogás 150ezer forint volt. Na ha abból megeteted a családot, akkor már tényleg van mit a tejbe aprítani, de addig..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!