Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg kötelező a halat...

Tényleg kötelező a halat fejbecsapni a halárusnak, mielőtt a vevőnek értékesíti?

Figyelt kérdés

Mert feltűnő volt ahol szoktam halat venni, sőt ki is van írva. Azt mondják azt állatvédelem maradéktalan betartása miatt van

Jó, de mi van ha én nem akarom azonnal leölni? Eddig mindig élve vittem haza, és nem is messze lakom a piactól.



2015. jan. 3. 15:47
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

Ha valaki még mindig úgy gondolja, az élő disznószúrás állatkinzás, akkor megosztok veletek valamit. Tudom, most dühösek vagytok rám, de ez megtörtént, tanúja voltam az esetnek

.És ehhez képest a disznót megszúrni, neki maga a megváltás!

Na de ami régen történt, a nyolcvanas évek vége. 9-10 éves lehettem, egy meleg nyári délután volt,amikor is édesanyám leküldött a boltba valamiért. Ahogy biciklivel haladok az utcán, volt előttem az úton két ember, amolyan kétkerekű kiskocsit toltak. Remélem sejtitek miről beszélek. Továbbmenvén az úton, egy férfi az udvarjukról kihajtott az útra egy szép kb.140 kg os hizót. Először nem sejtettem semmit, a faluban nem volt közel a bolt, így elkarikáztam onnan. Visszafelé már érthető volt minden. Azt a szerencsétlen hizót a két férfi a fülénél fogva húzták fel a kiskocsira, és úgy,hogy az egyik lábukat a kiskocsi kerekénél lévő vasra helyezték, így nagyobb erőt tudtak kifejteni, amivel még jobban húzták. Úgy visított az a sertés, hogy minden ott lakó kicsődült az utcára, és borzadva nézték. Én se tudtam továbbmenni, mindenki leste mit csinálnak azzal a szerencsétlennel. Na,bő öt perc szenvedtetés után végül a kocsira került,és még egy zsákmadzaggal is bekötötték a száját. Aztán hazatolták a kocsival olyan három kilométert mentek vele.

Ez több volt,mint állatkinzás! Voltak már akkor is a faluban speciális malacszállító kocsik, de nem éltek vele, nagyon olcsón oldották meg az egészet. Sajnos így ment a legtöbb ilyen a faluban akkoriban, ez volt a feketén vásárlás. Láttam azt is, amikor nagy sokára hazaértek vele,az volt a csoda, hogy a disznó meg nem fulladt, és még volt benne élet. Azt rögtön gondoltam, hogy nem akarják rögtön levágni harminc fok melegben.

Ez most úgy hangzik, mintha kitaláltam volna, de tényleg megtörtént. És ez volt az egyetlen sertés, akit sajnáltam, néha mindig eszembe jut ez a jelenet.Ilyet sosem vállaltam volna be. Ha vettünk készen hízót, azt úgy oldottuk meg,hogy az utánfutóra szerkesztettünk magasítót vasból, amit utána kihúzva el lehet távolítani. Betolattunk az udvarra,és négyen, öten elegen voltunk ahhoz, hogy a hizót felsegítsük az utánfutóra. Ez azt hiszem már normálisabb eljárás,mint amit az előbb írtam.

2015. jan. 3. 22:26
 42/44 A kérdező kommentje:

Üzenem annak, aki privátban támadott engem, hogy feleslegesen tette, mert hiába tiltott le, sosem válaszoltam volna neki. Rohadtul nem érdekel a véleménye!


Akiket lepontoztam, nyilván tudják miért tettem. Azért mert kimutattam a fogam fehérét, véleményeket írtam, attól még ezalapján kár engemet elitélni. Ha tényleg ismer engem valaki, és be is tudja bizonyítani, hogy én elmebeteg beteg szadista vagyok, akkor én kussolok. Ismerje meg személyesen is az ember a másikat, aztán mondjon róla véleményt!


Az,hogy a halat eladás előtt fejbeüssék, nem a halárust kell okolni, ő csak végzi a munkáját. Hanem azt aki ezt kitalálta,és rendeletbe hozta. Nem én vagyok az egyetlen, akinek ez nem tetszik. Sőt,az előttem lévő vásárló azt mondta, szívesen fejbecsapná azt az illetőt, aki kitalálta ezt, de úgy, hogy többé fel se kelne.


A szúrás! Ha a disznó nyakán az ütőeret telibetaláltad, akkor annak már édesmindegy volt, hogy kábítva van e,vagy nem.Percek alatt elvérzik, akár már el is lehet engedni, többé nem kel fel.


A hal vele vére ízetlen koncentráltum!? Súlyos tévedés. Egyetlen pontyból is lehet halászlét csinálni, és az epe,belek, keserűfog kivételével mindent bele kell tenni. Éppen a vére teszi az ízét olyan különlegessé. A belsőségeket, máj, haltej, ikra, vért egy kis lábasba teszem, annyi vizet öntök rá,amennyi elleppi, és folyamatos keveréssel tíz perc alatt megfő, amit azonnal átpasszírozok, és az alaplébe kerül. Tehát a halászlének titka van, csak az illető nem nagyon ismeri, különben nem írta volna azt a hülyeséget a hal véréről.


Pár válaszolótól eltekintve, nagyon nem érdekel a véleményetek, privátban se irjatok, mert nem fogok rá válaszolni, sőt azonnal törlöm is a mondókáitokat.A birkát, kecskét hogyan vágják le? Nyissz, el a nyakát, mert azt nem kábítják el. Egyedül a házi nyulat szokták a hátsó lábainál fogva felemelni, és a tenyér élével tarkónvágni, és aztán elvágni a nyakát, mert a karmai miatt máshogy nem lehet.


A csirkét se szokás fejbeütni, mielőtt levágod, pedig azt érzi. Ez nem állatkinzás, ugye?



Minden további válasz fölösleges, akár itt, akár privátban, mert most a kérdésemet törlöm az oldalamról, tehát nem fogom tudni elolvasni. No comment!

2015. jan. 4. 06:07
 43/44 anonim ***** válasza:
78%
Édemes az új halászatról és horgászatról szóló törvényt és a hozzá tartozó VHR-t elolvasni!!! Ime egy rövid idézet: A halászat és a horgászat időtartalma alatt minden halat élve kell tartani, de hazaindulás előtt a 30 cm-nél nagyobb halakat a helyszínen le kell ölni. Sehogy nem értem, hogy az apróbb halak miért érdemelnek "kegyelmet" - vagy éppen lassú kínhalált!
2015. jan. 5. 03:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 44/44 A kérdező kommentje:
Utólag már kár itt magyarázkodni!
2016. jan. 8. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!