Tényleg kötelező a halat fejbecsapni a halárusnak, mielőtt a vevőnek értékesíti?
Mert feltűnő volt ahol szoktam halat venni, sőt ki is van írva. Azt mondják azt állatvédelem maradéktalan betartása miatt van
Jó, de mi van ha én nem akarom azonnal leölni? Eddig mindig élve vittem haza, és nem is messze lakom a piactól.
Hát nagyon nem értek vele egyet. Énnekem van otthon egy bazi nagy lavórom, abba tettem bele mindig. Sosem engedtem, hogy fejbeüssék,mégpedig komoly okból. Egyszer tán másfél éve vettem egy pontyot, kivételesen megengedtem, hogy fejbeüsse.Nem kellett volna
Mire hazaértem a zacskó, amiben volt, csurom vérben úszott.A fejemet csóválva kiemeltem a zacsiból,és nem sok bőr tartotta már annak a szerencsétlen pontynak a fejét, hogy leszakadjon. A vért, mivel összekeveredett a bőrén lévő nyálkával, ki kellett dobom. Pedig a vére kell a halászléhez.A hasüregben se volt már egy csepp vér sem. Na én feldolgoztam a halat, de még mielőtt nekiláttam volna, csináltam egy fotót a telefonommal,kinyomtattam, visszamentem a halashoz, és megmutattam neki a művét, amit a hallal csinált. Azt mondta, nem gondolta, hogy ekkorát ütött, én meg elmondtam neki, hogy egy jó halászléhez nemcsak a belsőségre, de a vérre is szükség van. Erre elképedve mondta, hogy ő még ezt nem hallotta. Pedig a vér nagyszerű izkoncentráltum, kiválóan oldja a pirospaprikát is, fontos alkotó anyag, akár a belsőség.
Jó elhihetitek, hogy nem a halról szól ez az egész hanem arról, hogy lehessen bírságolni!
Semmi másról!
" Hát a fele vére bennemarad, meg különben is a malacvisítással kezdődik a disznótor"
Legyél malac a következő életedben egy faluban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!