Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Égetett szesz készítésekor a...

Égetett szesz készítésekor a lepárló anyagának kötelező réznek lenni úgy-értem lehet más is?

Figyelt kérdés
2013. jan. 28. 19:35
 1/4 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem! Azért használtak vörösrezet mert könnyű megmunkálni.Rozsdamentes acél is jó bár egy kicsit kisebb a hővezetése.
2013. jan. 28. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszodat. Szerinted előfordulhat hogy a házilag készített főzetben metanol keletkezik?
2013. jan. 28. 19:52
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Nem kötelező, készülhet saválló acélból is, de javítja a párlatot, ha a pára útjában réz van.


A szakirodalom szerint a sisakon és a páracsövön kívül nincs értelme a réznek, de mivel az italt (vagy éppen az otthoni lepárlót) elsősorban a marketing adja el, és csak másodsorban a minőség, ezért ma is gyakran erőltetik a 100% vörösrézt (sokszor még a hűtővíztartálynál is...).


Metanol minden cefrében keletkezik, de veszélyes mennyiségtől nem kell tartani, főleg, ha szakszerűen erjesztett (finom, illatos) a cefre.

2013. jan. 28. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod igen hasznos volt számomra
2013. jan. 28. 20:06

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!