Tényleg kötelező a halat fejbecsapni a halárusnak, mielőtt a vevőnek értékesíti?
Mert feltűnő volt ahol szoktam halat venni, sőt ki is van írva. Azt mondják azt állatvédelem maradéktalan betartása miatt van
Jó, de mi van ha én nem akarom azonnal leölni? Eddig mindig élve vittem haza, és nem is messze lakom a piactól.
ha helyesen van leszúrva az a disznó, annak sem fáj, de mivel nem merevítették ki a testét, a vére még pumpálódik. Ez ugyan az, hogy a kakasnak is levágod a fejét aztán rohan még 2 kört az udvarban. Ne mondd már nekem, hogy annak akkor még fáj vmi. Mi is minden télen 4-5 disznóölésen vagyunk (én személy szerint utálom, de ez más kérdés), minden alkalommal 3-4-5 állat van porondon, és dél-egy öra körül fő a hurkának való...
Azért, mert neked van egy véleményed, nem kell a másik véleményét ledegradálni.
Milyen érdekes, hogy a kérdező viszonylag nyugodt és higgadt, az önjelölt "állatvédők" viszont a legalpáribb módon fröcsögnek, és többen közülük ember meggyilkolását helyezik kilátásba.
Van egy olyan mondás, hogy az kiabál, akinek a háza ég... fogadni mernék, hogy ezen emberek legtöbbje látens szadista, amit így próbál palástolni...
34- es! Off!
A helyzet az, hogy ezt a halfejbecsapást, disznóölés előtti kábítást csak azért találták ki,hogy ha valakit ezeken a szabalysértéseken rajtakapnak, birságolják meg, hogy folyjon be pénz valahonnan.Ez áll a dolgok hátamögött, egyszerű pénzbehajtás. Állatvédelem?
Mi volt a nagyapáink fiatal korában? Ott cselekedni kellett, nem volt idő a sajnálatra.Ha disznótor volt ugyanúgy meg kellett fejni a riskát, ki kellett almozni, abrakolni. Azért is voltak olyan sokan segíteni, hogy mihamarabb végezzenek a munkával. Másnap ugyanez volt, ahol jószágot tartottak, és falun szinte mindenhol. Áram sem volt még, amivel elkábították volna a disznót, mégsem volt szó ilyesmiről,egészen a Kádár korszak végéig. Most meg minden kis szar dologból ügyet csinálnak.
Egy példa! A munkavédelmis se pusztán azért van kint a munkaterületen, hogy ellenőrizze minden rendben megy e? Egy nagy szart! Azért van, hogy rajtakapjon valamin, és a dolgozók zsebéből a pénzt kihúzza! Ezért hívják őket vérszívóknak.
33-as!
Nézd már meg a kérdező 30-as kommentjét!
Neked ebből az jön le, hogy nyugodt?
"Bűnöző vagyok?"
Ezt azt hiszem tisztáztuk, a törvény értelmében igen, egyértelműen az, ezt csak úgy kérdőjelezheti meg, ha nem fogja fel az írott szöveget.
"Na akkor a böllérek is mind azok, "
A bölléreknek tisztában kell lenni vele, hogyan kell szakszerűen levágni egy haszonállatot. Amennyiben nem így tesznek, igen, ők is azok. Ez ugyanis nem szabálysértés, hanem bűncselekmény. Utána lehet járni.
Most jön a legjobb:
"tán élve kell megenni az állatokat?"
??? Mi van? Ennyit tud rá mondani? Ki beszélt ilyenről? Arról volt szó, hogy a levágásnak nem halálra kínzásról kéne szólni, nem kéne órákon keresztül kínozni egy halat, meg semmi mást.
Csak épp a roppant intelligens kérdező már mindenbe próbál belekötni, mert értelmes dolgot már nem tud mondani.
"Ismersz te engem?Nem! Mert ha csak az írásaim alapján ítélsz el,"
Ugyan mi alapján?
Ha nem akarja, hogy az alapján ítéljék meg, ne írjon ilyeneket.
"akkor a tudományod a béka segge alatt van!"
Akkor??? Mikor? Hogy jön a tudományom ahhoz, hogy felfogom amiket ír?
Miről beszél???
Nemek erről egyáltalán nem az jön le, hogy nyugodt.
Hanem az , hogy túl primitív egy méltó vitához. Ezért is fejeztem be, mert aki ilyen szinten áll, azzal nem vagyok hajlandó kommunikálni.
Végül egy utolsó idézet:
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik."
Mahatma Gandhi
El lehet rajta gondolkozni, és mélyen szégyenkezni.
A világ fejlődik!
Minden fejlett társadalomban vannak bizonyos állatvédelmi normák.
Persze, lehet példálózni, Libériában, meg Szudánban kokainfüggő 8 évesek lőnek halálra egész falvakat.
Ott ez a normális.
Nagyapáink idejében meg az volt a normális.
Vagyis nem, mert áram ugyan nem volt, de ha normális böllér vágta le a disznót, akkor az előtte igenis fejbe verte, olyan erővel, hogy elájult.
Pénzbehajtás...
Miről beszélsz már megint?
Fizettél már valaha? Tudsz valakiről , aki fizetett?
Szerinted foglalkozna veled bárki, ha "lebuknál"?
Ez csupán arról szól, hogy leírták azt, hogy mi lenne a normális.
Hogy felnyissa néhány ember szemét, hogy mekkora vadparaszt állatkínzó söpredék.
Aztán ki ki belátása szerint nagy felnő ehhez, vagy megmarad a maga beszűkült tudatú primitív szintjén.
Meg a pontozásokon is el lehet szégyenkezni!
Én szégyellem magam, hogy ilyen képződményekkel kell egy országban élnem!
#34-esnek: nem értek egyet; gondolom Te is észrevetted, hogy egy higgadtan beszélő embernek mennyivel több tekintélye van, mint egy káromkodó, köpködő egyén.
Az állatvédelem nemes cél, de amíg az "állatvédők" nagyrésze fotelből ordítozó pukkancs, addig nehezen lehet hitelességet szerezni...
78%-nak: hehe, pont az osztja az észt jogokról és erkölcsről, aki embert akar élve nyúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!