Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Tényleg kötelező a halat...

Tényleg kötelező a halat fejbecsapni a halárusnak, mielőtt a vevőnek értékesíti?

Figyelt kérdés

Mert feltűnő volt ahol szoktam halat venni, sőt ki is van írva. Azt mondják azt állatvédelem maradéktalan betartása miatt van

Jó, de mi van ha én nem akarom azonnal leölni? Eddig mindig élve vittem haza, és nem is messze lakom a piactól.

2015. jan. 3. 15:47
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
A nyolcas válaszolónak szólt az utolsó kommentem.
2015. jan. 3. 16:39
 12/44 anonim ***** válasza:
82%
Én is vidéki vagyok, de mifelénk nem ilyen primitív emberek vannak, hogy malacvisítással kezdődik a disznótor meg ilyesmi. Ez egy baromság, te pedig sötét vagy mint az éjszaka, és kegyetlen is.
2015. jan. 3. 16:40
 13/44 anonim ***** válasza:
73%

____ Mert én igen, és tudom mi különbség van egy élve leszúrt, vagy egy árammal kábitott sertés bontása között.___

te is kamuzol.

miután elkábítják árammal vagy lövik ugyan úgy megszúrják kivéreztetik te ikúfájter.

2015. jan. 3. 16:43
 14/44 A kérdező kommentje:

Csak nem sajnáljátok őket? Még jó, hogy papot nem kell hozzájuk hívni, hogy adja fel neki az utolsó kenetet. Mindig is tény volt, hogy haszonállatokat sohasem szeretetből tartunk. Arra ott a kutya, macska, meg miegymás.

És nem szívesen szakitunk a hagyományokkal. Kegyetlen vagyok? Szerinted egy hizót hogyan lehet lefogni?

2015. jan. 3. 16:47
 15/44 A kérdező kommentje:
13- as! Ha szerinted kamuzok, akkor bizonyítsd be, utána kerepelj, te gyagya!
2015. jan. 3. 16:49
 16/44 anonim ***** válasza:
85%
A rendeletben az is benne van, hogy, ha a vevő nem étkezési célra vásárolja, akkor is meg kell dögleszteni a halat ? Szerintem ez kimaradt a rendeletből. Ha közlöd az eladóval, hogy te most fogod és visszaviszed a Dunába (vagy akárhová), akkor nem vágja feje a halat. Te aztán azt csinálsz vele, amit akarsz, hiszen füllenthetsz is.
2015. jan. 3. 16:49
 17/44 anonim ***** válasza:
88%
az mondjuk szerintem tény, hogy lehet a kérdező "szakszerűen" el tudná tartani egy ideig a halat, de nem mindenki :D mondjuk minket nem érint, mi alapból inkább pucolt, filézett halat veszünk, mert lusták vagyunk :D
2015. jan. 3. 17:09
 18/44 anonim ***** válasza:
72%

Annyira okos vagy,honnan szabadultal??

Kepzeld ujabban felenk nem az aram a divat, hanem lovik a disznot es utana ugyan ugy kiverzik=eszunk hagymasvert is..Nem mellesleg letezik orrfogo....

En is kivanom, legyel diszno!! De ott feletek, ahol csak szurnak.

Elmebeteg vagy.

2015. jan. 3. 17:17
 19/44 A kérdező kommentje:
Csak elfelejtesz valamit. Teljesen mindegy, hogy áram, vagy pisztoly, a lényeg hogy akkor már nem rugdalja ki a vért magából, hanem bizonyos része bennemarad. De nem abban amit élve megszúrnak. Amikor a vérestál megtelt, akkor szoktam a melső lábával pumpálni a vért, még ami bennemaradt. Orrfogó, vagy bőven? Mi sosem használtunk ilyesmit. Mindíg kézzel lefogtuk, megvan rá a technika. Sosem alkalmazunk a mai napig külső eszközt a szúráshoz.
2015. jan. 3. 17:58
 20/44 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon helyesen, kötelező fejbe csapni, vásárlás előtt.

Az eladó ugyanis nem tudhatja, milyen messze laksz, és azt se, hogy mekkora lavórod van.

Nem mint ha számítana a lavór méret, a ponty egy hidegvizi faj, óriási akváriumra van szüksége az életben maradáshoz.

Tehát mind a szatyorban hazavitel, mind a lavórban kínzás csak az agonizálását hosszabbítja meg.

Ezt, azokhoz a videókhoz tudnám hasonlítani, mint amikor latin amerikai kis gyökerek benzinnel locsolják le a macskát, majd felgyújtják.

Semmivel nem különb.

Annyi, hogy egy hal nem tud keservesen nyávogni.

Egy szakszerűen fejbe ütött halból nem jön ki olyan rengeteg vér.

De ha ki is jön, egy szintén jó csomagolásból az se jön ki.

De továbbmegyek, még ha ki is folyik a vére, rajtad kívül senkit nem érdekel, mert a vére nem hogy nem íz koncentráció, de kb alig van íze.

Az meg a legnagyobb hülyeség, hogy a paprika jól oldódik benne.

A paprika hatóanyagai, mind íz- mind szín anyagai zsiradékban oldódó vegyületek.

A halászlében a halhúsból kioldódó, kiolvadó zsiradék a leves tetején gyűlik össze, erre kell szórni a fűszerpaprikát, és ebben oldódik ki tökéletesen.

De olvasva a válaszokat, hál' Istennek kezd kihalni ez a primitív hozzáállás, hogy ha már ölni kell, ne kapkodjuk el, remek lehetőség az állatkínzásra.

Már csak az állatvédelmi törvényt kéne komolyabban venni, és betartatni.

Egyébként egyáltalán nem új a törvény, megvan már vagy 4-5 éve.

Egyébként ez, amit te annyira szeretnél, 50.000 ft-os pénzbírságtól, 2 évig terjedő szabadság vesztésig büntethető.

2015. jan. 3. 18:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!