Folyton elrontom a teakészítést. De mit is rontok el?
A következőképpen szoktam csinálni:vizet teszek fel forrni,mikor oké,utána vízmennyiségtől függően 2 vagy 4 filter(általában) aztán volt,hogy hagytam állni fél órát,végül ízesítettem cukorral-citrommal.Megkérdeztem itthon,hogy mi hibádzik szerintük,azt mondták,túl sokat hagyom benne a filtert,és elveszik az aromája,csináljam úgy,hogy párszor belemártom aztán 10 perc elég neki a vízben.Így is csináltam,de miután kivettem a filtert,ugyanaz lett a végeredmény,mint előtte:a tea illata megvolt,viszont az íze olyan volt,mint a sima forró vízé.Ez normális?Régebben Sir Morton Garzon teát próbáltam csinálgatni,azok nagyrészt sikerültek is,és még ízesítés előtt volt egy kis tea íze.Most epres Pickwick-el próbálkoztam,meg valami citromossal,de mindkettőt folyton elrontottam.:( Mit tudnék tenni?
(Tudom,hogy ez elég szégyenteljes,de sajnos lány létemre egyáltalán nincs érzékem a konyha világához...)
Szerintem próbáld meg követni azt, amit a filterre vagy a tea dobozára RÁÍRTAK.
1. Adagolás: általában 1 filter/1 csésze
2. Idő: VÁLTOZÓ (fekete teánál 2-4 perc általában, gyümölcsteánál általában több)
Vacak teával csinálod, menzastílusban és kioldod az összes csersavat belőle. Ezek az aromás cuccok a legesleggyengébb minőségű teából készülnek. Amúgy a valódi teának 3-4 perc elég, vagy még annyi se kell.
Próbáld egyszer minőségi teával, legalább egy Lipton vagy inkább Twinings. És persze attól felfelé a csillagos ég.
Cukor, citrom nem kell a teába, próbáld egyszer anélkül a tea valódi ízét kóstolni rövid áztatással. Vagy kevéske tejjel lehet lágyítani, de akkor szigorúan tilos citromot tenni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!