Folyton elrontom a teakészítést. De mit is rontok el?
A következőképpen szoktam csinálni:vizet teszek fel forrni,mikor oké,utána vízmennyiségtől függően 2 vagy 4 filter(általában) aztán volt,hogy hagytam állni fél órát,végül ízesítettem cukorral-citrommal.Megkérdeztem itthon,hogy mi hibádzik szerintük,azt mondták,túl sokat hagyom benne a filtert,és elveszik az aromája,csináljam úgy,hogy párszor belemártom aztán 10 perc elég neki a vízben.Így is csináltam,de miután kivettem a filtert,ugyanaz lett a végeredmény,mint előtte:a tea illata megvolt,viszont az íze olyan volt,mint a sima forró vízé.Ez normális?Régebben Sir Morton Garzon teát próbáltam csinálgatni,azok nagyrészt sikerültek is,és még ízesítés előtt volt egy kis tea íze.Most epres Pickwick-el próbálkoztam,meg valami citromossal,de mindkettőt folyton elrontottam.:( Mit tudnék tenni?
(Tudom,hogy ez elég szégyenteljes,de sajnos lány létemre egyáltalán nincs érzékem a konyha világához...)
Nos, csészénként 1 filter, és 3 perc bőven elég neki ázni.
Ha lájtosabb teát szeretnél, amit egész nap iszogattok, akkor kevesebb filter, de a 3 perc akkor is elég.
Én utálom a gyümölcs teákat csak is early lila sir morton teát iszok. Kb 1-1,5 literes teafőzőbe víz-sípol bele a filtert 2 perc után elzárom a palackot. 10 perc múlva kivettem a filtert. Majd 4-4 nagy kanál citromlé plusz cukor de én közben kóstolgatom.
gyümölcs teába nem kell citromlé de nemtudom
Olvasva a többi hozzászólást, én teljesen másként csinálom.
3 literes edénybe negdek langyos vizet, bele egy(!) teafilter, ha felforrt, de még csakbéppenhogy, elzárom a tűzhelyet, egyből ízesítem. 6 e.kanál cukor és 4 evőkanál citromlé. Ha cirtommal készítem akkor egy fél citrom leve.
Régebben én sem tudtam teát főzni, mindig inkább párom készítette el, de nem hagyott nUgodni a dolog, és sok-sok próbálkozás után nekem ez vált be. Sokan kérik azóta, ha vendégeink vannak, hogy inkább teát főzzek.
Mi a teekanne teáit és cba eper-joghurt ízűt isszuk mindig. Ezek 100% gyümölcsből vannak.
Sok sikert. :)
Szia,
én úgy szoktam csinálni, hogy kb.1 - 1,5 liter vizet felforralok, bele rakok 3 filter coopos (!) eper ízűt. ( Még saga teát szoktam mert annak az íze elég finom és viszonylag erős) Aztán lekapcsolom alatta a gázt, és a filtereket benne hagyom pár percre, aztán párszor martogatom, kidobom.
Ízesíteni meg a következőképp :
6 ek. cukor, jól össze keverem, és citromlét szín alapján szoktam.. de sima citrommal sokkal finomabb. Fél citromot belefacsarok, keverek, kóstolók. Ha jó akkor bele rakom a héját még 5 percre, de sokáig nem szabad mert akkor rohadt rossz íze lesz.
Esetleg mikor kitoltom rakok minden bögrébe egy szelet citromot.
Anyukám se tud finom teát készíteni, rá a kórházas verzió ragadt. De bele lehet jönni.. 12 évesen főztem először teát, ivott belőle a fél szomszédság, és agyon lettem dicsérve, pedig csak egy pár liter tea volt. Ne aggódj, menni fog az.
- nem elég forró a víz?
- kevés a filter?
- rossz a tea?
- rosszul ízesíted be?
nem tudom, én mindig csak egy-egy bögre teát csinálok, nem nagyon ízesítem, maximum egy kis mézzel. de szerintem próbáld ki, hogy nem filteres, hanem szálas teát veszel, sokkal intenzívebb az íze.
Szerintem sok a filter és sokáig hagyod benne.
Én egy-másfél liter vízhez 2 filtert használok, max. 5 percig hagyom benne. Teljesen tea íze vagy, egyáltalán nem víz ízű.
Azonnal ízesítem citromlével és cukorral. 4-4 evőkanál.
Isteni finom! Sokan megirigylik. Én meg nem is tudtam, hogy a teát is el lehet rontani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!