Nagyom elrontom-e a lekvárt, hogyha szabad tűz fölött, bográcsban főzöm?
Figyelt kérdés
És körülbelül mekkora bogrács kell, ha egy átlagos, családi mennyiségű lekváradagot szeretnék főzni(mondjuk kb. 10 liter)?2011. jún. 16. 15:05
1/8 anonim válasza:
ha tiszta a bogrács nem lesz semmi baja. Régen a szilvalekvárt is üstben főztük a tűz fölött.
Vegyéllegalább 15 literes bográcsot, hogy beleférjen az elején a gyümölcs.
2/8 anonim válasza:
Sőt a barack-lekvárt is főztük bográcsban! Igen, a 15-16 literes bogrács az kell. Meg egy jó nagyfejű, hosszú nyelű fakanál!
3/8 anonim válasza:
Nem rontod el. De az a 10 liter szerintem nem valami sok, bár nem tudom, mekkora lekvárfogyasztók vagytok. Mi nagy üstben szoktunk főzni, abból 50-60 üveg biztosan lesz, és el is fogy :)
4/8 anonim válasza:
nem ronthatod el, de arra készülj, hogy sokkal jobban kell rá ügyelni, mert az alját odakaphatja.
láttam a tv-ben szilvafőzőket, valami keverő alkalmatosságot készítettek bele, és felváltava gyakorlatilag állandóan kevergette valaki.
5/8 anonim válasza:
A 10 liter kész lekvár, az kb. 15 üveg a hétdecis csavarosból. Valóban háztartástól függ, de az is meglehet, hogy a kérdező még az idén másfajta gyümölcsből is (szilva) tervez lekvárt főzni, nemcsak a mostani meggy, vagy barackból.
6/8 anonim válasza:
Értem, de akkor is keveslem. Én írtam az 50-60 üveget, de ez csak a barack szokott lenni, emellé mindig csinálunk legalább ringlót meg sima szilvát, hasonló mennyiségben. De az is igaz, hogy nagy a család, és hogy az édességigényünket gyakorlatilag a lekvárokból fedezzük :)
7/8 anonim válasza:
16,30 vagyok!
Nálunk lekvárból (ketten férjemmel) a 10 üveg össz-vissz lekvár "untig" elég volt. Savanyúságból viszont egy télen elment 60-80 liter! (Volt, amit már eleve 5 l-es üvegbe raktam!)
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A mennyiségről annyit, még sose főztem lekvárt ez lesz az első, ezért kis mennyiséggel próbálkozok előbb, és meg szeretném adni a módját, ezért gondoltam a bográcsra.
2011. jún. 16. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!