Bumbi02 kérdése:
Bográcsban akarok főzni 30 főre pincepörköltet, szerintetek?
Figyelt kérdés
Nagyjából fejenként hány dkg-s adagot számoljak? Én 30dkg-ra gondoltam (15dkg hús + 15dkg krumpli, tehát "lé" nélkül 30dkg). És még annyi hogy szerintetek hány literes bográcsba férne ez bele?2011. ápr. 6. 20:04
1/14 anonim válasza:
25-30deka húst szoktak számolni/fő. A 15 az kevés szerintem.
2/14 anonim válasza:
Pl mi 40főre főztünk 12 kiló húsból pörköltet.
3/14 A kérdező kommentje:
amit elfelejtettem írni: úgy számoltam 30dkg-t fejenként, hogy mellette lesz grillezett zöldség és grillezett csirkemell filé + saláta..
2011. ápr. 6. 20:50
4/14 A kérdező kommentje:
(tehát a 30dkg-ba ezeket nem számoltam bele, így szerintem jól lakna mindenki)
2011. ápr. 6. 20:53
5/14 anonim válasza:
Így ok, és egybefőzöd a krumplit,meg a husit?
6/14 anonim válasza:
Inkább a pörköltöt nyomdmeg egy kicsit.ha maradakkor is eláll (bár szerintem nem marad. én 30deka húst szoktam számolni akkor is, ha van mellette saláta, desszert is. Főleg ha hosszabb a buli, akkor el fog fogyni.
7/14 A kérdező kommentje:
egybe... mikor már majdnem kész a hús, megy bele a krumpli:)
2011. ápr. 6. 21:56
8/14 anonim válasza:
Ezt _egy_ bográcsban nem nagyon fogod kivitelezni szerintem.
9/14 doboszoli válasza:
Hát, az adag nagysága, függ a közönségtől. Ha mind felnőtt, többségében hímnemű, akkor bizony kell a 25-30 deka husi, ha csontos, esetleg több is.
A krumplit én nem tenném "felesben", mondjuk úgy 20 deka héjassal számolnék.(jön a meleg, izzad tőle az ember lába)
Egy 15-20 literes bográcsban kényelmesen megfőzhető.
Lehetőleg széles aljú bogrács legyen, amiben az anyag tud "terülni".
A csirkés holmit hagyd meg "desszert" gyanánt, ha elnyúlik a buli, úgyis megeszik.
Kenyérről, és savanyúságról ne feledkezz meg! Csípős paprika legyen kéznél, de csak opcionálisan.
Jó főzést, sok sikert!
10/14 A kérdező kommentje:
a pörkölt része többnyire a felnőtteknek, fiúknak készül (érettségi bankett), de emellett lesz annyi csirkemell és zöldség hogy abból is tudjon enni aki éhen maradna. 16 literes bográcsom van, azt mondod hogy 20 literesbe már beleférne? (akkor tudok kölcsön kérni) , a 16 literesbe még csak 20-25 főre főztem, de az is már olyan necces volt.
2011. ápr. 7. 06:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!