Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit kellene (mit szoktatok)...

Mit kellene (mit szoktatok) válaszolni ha rég látott ismerős megkérdezi, hogy "mi újság"?

Figyelt kérdés

Rám írt egy régi ismerősöm akivel 10 éve nem beszéltem, és kérdezte hogy "mi újság" velem. Gyakran van ilyen, és sose tudom mit kéne erre válaszolni? :D Mármint lehet csak az én életem extrém unalmas, de nem nagyon szokott "újság" lenni... dolgozok, utána ellátom az otthoni teendőket, ha van időm akkor pihenek, kb ennyi. Mármint nyilván vannak kisebb dolgok, jók és rosszak, de nem hinném hogy akivel évek óta nem beszéltem, azt érdekelné hogy most épp mennyire jó sorozatot találtam, vagy jövő hétvégén milyen random programra megyek, vagy ilyesmik.

Úgyhogy olyasmit szoktam válaszolni hogy "semmi különös, megvagyok" de attól általában el is hal a beszélgetés.

Ti mit szoktatok ilyenkor válaszolni? :D Mit érdemes?

szept. 27. 11:01
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%

Semmi kötekedés nem volt benne.

Kérdező, ha valakitől, aki kíváncsi rád, ennyit kapsz, hogy “semmi kül megvagyok” azt hogyan értékeled?

szept. 27. 13:36
 22/27 anonim ***** válasza:

Ez egyébként nekem is mindig nehéz, pedig nem szokott gondom lenni a kommunikációval. De ez tényleg olyan semmitmondó kérdés, vagy nem is tudom... Én ilyenkor mindig azt érzem, hogy csak egy udvariassági kör, nem igazán van mögötte valódi érdeklődés. És ha elkezdem mesélni, hogy nem tudom, lett egy új macskám, a gyerekem elkezdett gitározni tanulni, itt voltunk nyaralni, jól sikerült a legutóbbi projekt a melóban stb. azzal valójában csak fárasztom. A "köszi, megvagyok, és veled mizu" meg nekem is olyan, hogy tudom, hogy sugallhat lerázást, még ha nem is az a szándék.

Ha engem valóban érdekel valaki, akkor inkább úgy írok rá, hogy "szia, mi van veled? család hogy van? még ott dolgozol? jársz még focizni?"... tehát felteszek egyéb kérdéseket, amik indikálhatnak is valami érdemi választ, amikre rá lehet kapcsolódni. A sziamizu olyan semmilyen kötelező körnek tűnik.

szept. 27. 14:00
 23/27 A kérdező kommentje:

Úgy, hogy semmi különös nincs vele, megvan. Bár én nem igazán kérdezek olyat hogy "mi újság", mert én se szeretem :D Én általában inkább olyat írok például, hogy "Jól vagytok? Mi újság a családdal? Még mindig ugyanott melózol? Látom a fotókat, tök jókat nyaraltok!" vagy ilyesmi, most nyilván ez függ attól hogy milyen jellegű az ismertség, stb...

szept. 27. 14:09
 24/27 anonim ***** válasza:
17%
"Köszi jól vagyok. Mit szeretnél?"
szept. 27. 14:57
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

- csá, miújság ?

- semmi különös megvagyok, te?

- én is, oké, akkor csá?

- csá

...

ennek mi értelme? :)

szept. 27. 15:00
 26/27 anonim ***** válasza:
29%

Nekem ezek a szituációk annyira kínosnak... :D Velem szokott ilyen lenni. Nem beszéltünk 5-10 éve, mert volt osztálytárs, barát, kolléga és akkor rámír messen, hogy mizu?? Hát nem azért, mert unalmas az életem, de most annak miért is írnám le, hogy úgy igazán mi a helyzet velem, ha 10 éve nem beszéltünk? :D

Kábé, mint amit az utolsó ír. "Mizu? Semmi, jól vagyok. Veled mizu? Én is."

Pfff... :D

szept. 27. 16:08
 27/27 anonim ***** válasza:
20%
Azt oszt igen. 0%-ban hasznos.🤣
szept. 27. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!