Mit kellene (mit szoktatok) válaszolni ha rég látott ismerős megkérdezi, hogy "mi újság"?
Rám írt egy régi ismerősöm akivel 10 éve nem beszéltem, és kérdezte hogy "mi újság" velem. Gyakran van ilyen, és sose tudom mit kéne erre válaszolni? :D Mármint lehet csak az én életem extrém unalmas, de nem nagyon szokott "újság" lenni... dolgozok, utána ellátom az otthoni teendőket, ha van időm akkor pihenek, kb ennyi. Mármint nyilván vannak kisebb dolgok, jók és rosszak, de nem hinném hogy akivel évek óta nem beszéltem, azt érdekelné hogy most épp mennyire jó sorozatot találtam, vagy jövő hétvégén milyen random programra megyek, vagy ilyesmik.
Úgyhogy olyasmit szoktam válaszolni hogy "semmi különös, megvagyok" de attól általában el is hal a beszélgetés.
Ti mit szoktatok ilyenkor válaszolni? :D Mit érdemes?
Azt hogy van kapcsolatom meg van munkám, azt ismerőseim látják a facebookon (ő ismerősöm, ott írt rám szóval használja), a részletekbe meg nem feltétlenül szeretnék belemenni egyik témánál se, pláne olyannal akivel ennyire rég beszéltem.
Hát de ez az, nem igazán történt velem azóta olyasmi, ami szerintem említésre érdemes. :(
akkor ezzel meg is válaszoltad, nem akarsz kommunikálni vele, ergo lerázod, ez is egy út...
Has nem akarnék kommunikálni vele, akkor nem kommunikálnék vele és pláne nem kérnék tanácsot ahhoz, hogy hogy (és miről) érdemes ilyen helyzetben kommunikálni. :)
akkor minek írtad ki a kérdést? :))
.......??? :D Hogyhogy minek? Hogy megtudjam, hogy "Mit kellene (mit szoktatok) válaszolni ha rég látott ismerős megkérdezi, hogy "mi újság"?", mint ahogy már fent is írtam.
Kaptál választ, lepontoztad.
jó hétvégét :)
"Azt hogy van kapcsolatom meg van munkám, azt ismerőseim látják a facebookon [...]."
Na jó, de azért csak el tudsz árulni valamivel többet is róluk, mint ami ki van írva az adatlapodra, nem? (Ráadásul attól, hogy az ismerősöd, még nem biztos, hogy mindenben "naprakész".) Nem azt javasoltuk, hogy azt írd, van munkád és párod (pont), hanem hogy ezekről mesélj egy kicsit (milyen a munkád, mióta vagytok együtt a pároddal...). Egy-két mondattal felvezetheted ezeket, aztán a másik is mond valamit magáról, és vagy kialakul egy hosszabb távú beszélgetés, vagy nem. Nem kell kitárulkozó kisregényt írni, de van egy egészséges középút az egy mondat és az egy oldal között. Vagy ha - ahogy írod - nem akarsz ezekbe a témákba belemenni az sem baj, csak akkor nem arról van szó, hogy "nem történt/történik veled semmi", hanem olyan személyiség vagy, aki nem szeret a magánéletéről beszélni régen látott ismerősökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!