Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit kellene (mit szoktatok)...

Mit kellene (mit szoktatok) válaszolni ha rég látott ismerős megkérdezi, hogy "mi újság"?

Figyelt kérdés

Rám írt egy régi ismerősöm akivel 10 éve nem beszéltem, és kérdezte hogy "mi újság" velem. Gyakran van ilyen, és sose tudom mit kéne erre válaszolni? :D Mármint lehet csak az én életem extrém unalmas, de nem nagyon szokott "újság" lenni... dolgozok, utána ellátom az otthoni teendőket, ha van időm akkor pihenek, kb ennyi. Mármint nyilván vannak kisebb dolgok, jók és rosszak, de nem hinném hogy akivel évek óta nem beszéltem, azt érdekelné hogy most épp mennyire jó sorozatot találtam, vagy jövő hétvégén milyen random programra megyek, vagy ilyesmik.

Úgyhogy olyasmit szoktam válaszolni hogy "semmi különös, megvagyok" de attól általában el is hal a beszélgetés.

Ti mit szoktatok ilyenkor válaszolni? :D Mit érdemes?

szept. 27. 11:01
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
49%
Ne izgulj, csak valami MLM-es szarságot akar majd rádsózni. Vagy ha férfi te meg nő vagy akkor dugni akar.
szept. 27. 11:07
 2/27 anonim ***** válasza:
67%

"Nem sok, megvagyok. Veled mizu?"

Nem kell kifejteni semmit, ha nem akarod, de ha az a cél, hogy ne haljon el a beszélgetés, legyél érdeklődő, kérdezgesd te is.

szept. 27. 11:09
 3/27 A kérdező kommentje:

Nem, se most se az előző eseteknél nem MLM vagy dugás a cél.

Szóval arról beszélek, ha csak egy régi ismerős beszélgetni akar.

szept. 27. 11:11
 4/27 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem ha már rákérdeztek, akkor ha az aktuális kedvenc sorozatodat nem is, de a rövidtávú programterveidet éppenséggel megoszthatod.

"Kedves XY!

Köszi szépen az érdeklődésed, mostanában leginkább a munka határozza meg a mindennapjaimat (esetleg leírhatod, hogy hol, mit dolgozol), így olyan sok "újságom" nincsen, a jövő hétvégén tervezek elmenni/részt venni YZ helyre/programon. Veled mi a helyzet?"

szept. 27. 11:13
 5/27 anonim ***** válasza:
79%
Az a gond ezzel a "semmi különös, megvagyok” párszavassal, hogy kvázi azt jelzi, hogy nem nagyon szeretnél beszámolni az életedről. Azért 10 év távlatában lenne mit megosztania az embernek, akkor is, ha azok nem extra történések, mint pl. megszületett a gyermekem, megmásztam a Kilimandzsárót, vagy előléptettek a munkahelyemen.
szept. 27. 11:34
 6/27 anonim ***** válasza:
75%
Én az aktuálisat szoktam leírni hogy aznap épp mi foglalkoztat, aztán aki jó fej az reagál aktuálisan és lelkesen, aki meg csak infót gyűjteni jön az úgyis nekikezd a szokásos farokméregetésnek (bár nőnél nem tudom hogy kell illetni ezt a tevékenységet). Ilyenkor van egy lista a fejükben hogy pl lóvé, munka, nyaralás, ház, kocsi, gyerek, gyerek hova jár, extrém hobbi ami pénzes (sima átlag hobbi nem jó ezeknek), politika, és akkor ezekre érdeklődik, erre leírom amivel idegesíteni tudom kamuzok neki valamit, akkor leszáll rólam. Ilyenekkel teljesen felesleges kommunikálni és őszintének lenni bármiben.
szept. 27. 11:44
 7/27 anonim ***** válasza:
63%
Igen, egyetértek az 5-ös Válaszolóval, ezek a rövid, távirati stílusú jelentések már a beszélgetés kezdetén azt üzenik, hogy "Jaj, csak legyünk túl rajta!". S az sem segít rajtuk igazán, ha van utánuk egy rövid érdeklődés (És Veled?). Ilyenkor mindig kényelmetlenül érzem magam, hogy egy egymondatos létjelzésre illik-e egyáltalán hosszabban reagálni, nem épp a gyors lezárás-e a célja. A kérdésből ítélve viszont nem mindig, ez számomra érdekes.
szept. 27. 11:48
 8/27 A kérdező kommentje:

Az elmúlt 10 évben annyi említésre méltó történt hogy lett egy párkapcsolatom, meg munkám. :D tényleg semmi extra…

Ja amúgy persze, mindig visszakérdezek hogy “és veled”, de ha én 2 szót írtam akkor utána sokszor a másik fél se nagyon ír többet.

szept. 27. 11:54
 9/27 anonim ***** válasza:
0%
#4-es válasza már túl hivatalos hangzatú. Amúgyis, nem az őskorban élünk, hogy hónapok kellenek, mire a másik fél vissza tud írni. Csippan a Messenger, írhat is vissza, ha akarja, folytatódik a beszélgetés, nem kell leragadni annál, amit te írtál. 10 évig nem érdekeltétek egymást, nem kerestétek egymást. Ha rád írt, nem a te dolgod szórakoztatni, meg témát találni. Lényegében tök mindegy, mit írsz, nem vagytok egymás életének részei és nagy eséllyel nem is lesztek ezentúl sem. Amiről akarsz, beszámolsz. Nem ezen fog múlni.
szept. 27. 12:02
 10/27 anonim ***** válasza:
64%

5-ös vagyok, és pont ez a lényeg, azzal a két szóval előre meghatározod a beszélgetés irányát, ami ez esetben baromi vérszegény, és azt sugallja, hogy baromira nem érdekel a társaság.

A munka és a párkapcsolat igenis vezértéma, de ha valaki tényleg érdeklődik irántam és szeretnék is vele beszélgetni, akkor azt is elmesélem, hogy éppen hány kilóba sikerült belenyomnom fekve, vagy akár azt, hogy autóvásárlásban gondolkodom. A lényeg, hogy nyitok a másik fél felé, tökmindegy milyen témában, te viszont a “semmi, megvagyokkal” szimplán lerázod...

szept. 27. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!