Mit kellene (mit szoktatok) válaszolni ha rég látott ismerős megkérdezi, hogy "mi újság"?
Rám írt egy régi ismerősöm akivel 10 éve nem beszéltem, és kérdezte hogy "mi újság" velem. Gyakran van ilyen, és sose tudom mit kéne erre válaszolni? :D Mármint lehet csak az én életem extrém unalmas, de nem nagyon szokott "újság" lenni... dolgozok, utána ellátom az otthoni teendőket, ha van időm akkor pihenek, kb ennyi. Mármint nyilván vannak kisebb dolgok, jók és rosszak, de nem hinném hogy akivel évek óta nem beszéltem, azt érdekelné hogy most épp mennyire jó sorozatot találtam, vagy jövő hétvégén milyen random programra megyek, vagy ilyesmik.
Úgyhogy olyasmit szoktam válaszolni hogy "semmi különös, megvagyok" de attól általában el is hal a beszélgetés.
Ti mit szoktatok ilyenkor válaszolni? :D Mit érdemes?
"Nem sok, megvagyok. Veled mizu?"
Nem kell kifejteni semmit, ha nem akarod, de ha az a cél, hogy ne haljon el a beszélgetés, legyél érdeklődő, kérdezgesd te is.
Nem, se most se az előző eseteknél nem MLM vagy dugás a cél.
Szóval arról beszélek, ha csak egy régi ismerős beszélgetni akar.
Szerintem ha már rákérdeztek, akkor ha az aktuális kedvenc sorozatodat nem is, de a rövidtávú programterveidet éppenséggel megoszthatod.
"Kedves XY!
Köszi szépen az érdeklődésed, mostanában leginkább a munka határozza meg a mindennapjaimat (esetleg leírhatod, hogy hol, mit dolgozol), így olyan sok "újságom" nincsen, a jövő hétvégén tervezek elmenni/részt venni YZ helyre/programon. Veled mi a helyzet?"
Az elmúlt 10 évben annyi említésre méltó történt hogy lett egy párkapcsolatom, meg munkám. :D tényleg semmi extra…
Ja amúgy persze, mindig visszakérdezek hogy “és veled”, de ha én 2 szót írtam akkor utána sokszor a másik fél se nagyon ír többet.
5-ös vagyok, és pont ez a lényeg, azzal a két szóval előre meghatározod a beszélgetés irányát, ami ez esetben baromi vérszegény, és azt sugallja, hogy baromira nem érdekel a társaság.
A munka és a párkapcsolat igenis vezértéma, de ha valaki tényleg érdeklődik irántam és szeretnék is vele beszélgetni, akkor azt is elmesélem, hogy éppen hány kilóba sikerült belenyomnom fekve, vagy akár azt, hogy autóvásárlásban gondolkodom. A lényeg, hogy nyitok a másik fél felé, tökmindegy milyen témában, te viszont a “semmi, megvagyokkal” szimplán lerázod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!