Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek komolyan venni a kijárási tilalmat?

Figyelt kérdés

A városunkban most kijárási tilalom van. Nem korlátozás, hanem Tilalom! Tehát közterületre nem teheted ki a lábad.

Az ablakból látom miközben eszem, hgy már a 20. gyalogos megy el, 8. biciklista, plusz 3 babakocsi. Egyiken sincs maszk. Még ha nem is a megfelelő maszk van rajta, akkor is nagyban csökkenti a vírus ki és bejutását a szájba és a torokba.

A szomszédom nem volt túl kedves, hívta a helyi járőrt, aki felszólította az éppen arra járókat, hogy menjenek haza, kijárási tilalom van.

Tudjátok mit válaszolt? (a hülyéje?) Akkor a rendőr miért van kint? Ha ő kint lehet akkor én is. Ekkor én nem hagytam szó nélkül kimentem a kertbe (kb 15 méterre) és szóltam neki, hogy már bocsánat, de a rendőr csakis maga miatt van kint. ha ő most elkapja, netán magától és tovább fertőz még 100 embert, akkor arról csakis kizárólag maga tehet. 40-en meghaltak. Kell ennél több érv, hogy maradjon a seggén?

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ha még nem is a saját, hanem mások érdekében miert nem bír otthon maradni.

A városunk facebook csoportjában is 65 (hatvanöt) olyan poszt van, hogy már a 10. ember sétál el kint az utcán. Mindegyiken átlag 80 komment. Mind arról szól, hogy sorra telefonálnak bejelenteni őket.

Ezek az emberek miatt lesz teljes tilalom az egész országban.

Naaa. igazi magyar mentalitás. amit nem látok vagy nem velem történik meg az nincs és nekem senki nem parancsolhat.

Tisztelet a kivételnek, annak a 4 embernek akik nem olvasták, hogy tilalom van, és egyből első felszólításra hazamentek. Ők fel tudják fogni, hogy mi a helyzet.

Olaszországban teherautókkal viszik sorra a hullákat. Az összes többi országban is. Ez miért nem elég indok????

2020. ápr. 13. 11:31
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már! Magában elmélkedve nem izgi másokkal foglalkozni, és lehülyézni őket...
2020. ápr. 13. 13:22
 42/47 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj ha elzárom magam két hétre csak magamat védem meg a környezetemet, a vírus nem fog eltűnni. A létfontosságú élelmiszerboltoknak, patikáknak nyitva kell lenniük ahol dolgozó emberek vannak és ők hazavihetik a családjuknak, akiknek szintúgy dolgozniuk kell, ha nem oldható meg a home office, és nem akarnak éhenhalni. A kijárási korlátozás azert jó, hogy lassítsuk a betegséget, ne legyen tömeges megbetegedés, de a teljes kijárási tilalomnak semmi értelme. Nem fog elpárologni a vírus. Illetve akkor van katasztrófa, ha bejut a vírus egy idösekotthonába, börtönbe, intézetbe. Azért, mert Józsi bácsinak kedve támadt biciklizni a szabad levegőn, vagy lemegy horgászni nem fog tömegek halálát előidézni. Ezért vagy nagyon dratszikus kérdező...
2020. ápr. 13. 13:24
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egyébként szerencséd kérdező. Rosszkor írtad ki a kérdést. Azoktól kapsz most választ főként akik nem ültek fel a fals és pánik keltő híreknek.

A társaid akik helyeselnének meg orrba szájba tolnák #maradjotthon-t még nem értek haza.

Továbbá a település nevét még mindíg szeretném megtudni.

Nem tudom miért titkolod ha igaz.

Vagy rájöttél, hogy amit állítottál az nem biztos, hogy úgy van csak most már szar lenne beismerni.

De biztosan nem így van. Más az oka.

Tuti.

2020. ápr. 13. 13:29
 44/47 anonim ***** válasza:
Feladta 😓
2020. ápr. 13. 13:43
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
43-as linkelte, hogy Gödről van szó.
2020. ápr. 13. 14:11
 46/47 anonim ***** válasza:
Ez esetben elnézést kérek, figyelmetlen voltam.
2020. ápr. 13. 14:13
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

#37essel értek egyet.

Aki otthon marad az minek sír hogy a többiek nem? Aki kimegy magára hozza a bajt, foglalkozzon vele saját maga felelősségére.

De aki otthon marad, az meg úgy se kapja el. Most kinek fáj hogy mások saját kárukra mászkálnak? Utána nem mászik fel kérdező lakására összeköhögni.

2020. ápr. 13. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!