Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek komolyan venni a kijárási tilalmat?

Figyelt kérdés

A városunkban most kijárási tilalom van. Nem korlátozás, hanem Tilalom! Tehát közterületre nem teheted ki a lábad.

Az ablakból látom miközben eszem, hgy már a 20. gyalogos megy el, 8. biciklista, plusz 3 babakocsi. Egyiken sincs maszk. Még ha nem is a megfelelő maszk van rajta, akkor is nagyban csökkenti a vírus ki és bejutását a szájba és a torokba.

A szomszédom nem volt túl kedves, hívta a helyi járőrt, aki felszólította az éppen arra járókat, hogy menjenek haza, kijárási tilalom van.

Tudjátok mit válaszolt? (a hülyéje?) Akkor a rendőr miért van kint? Ha ő kint lehet akkor én is. Ekkor én nem hagytam szó nélkül kimentem a kertbe (kb 15 méterre) és szóltam neki, hogy már bocsánat, de a rendőr csakis maga miatt van kint. ha ő most elkapja, netán magától és tovább fertőz még 100 embert, akkor arról csakis kizárólag maga tehet. 40-en meghaltak. Kell ennél több érv, hogy maradjon a seggén?

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ha még nem is a saját, hanem mások érdekében miert nem bír otthon maradni.

A városunk facebook csoportjában is 65 (hatvanöt) olyan poszt van, hogy már a 10. ember sétál el kint az utcán. Mindegyiken átlag 80 komment. Mind arról szól, hogy sorra telefonálnak bejelenteni őket.

Ezek az emberek miatt lesz teljes tilalom az egész országban.

Naaa. igazi magyar mentalitás. amit nem látok vagy nem velem történik meg az nincs és nekem senki nem parancsolhat.

Tisztelet a kivételnek, annak a 4 embernek akik nem olvasták, hogy tilalom van, és egyből első felszólításra hazamentek. Ők fel tudják fogni, hogy mi a helyzet.

Olaszországban teherautókkal viszik sorra a hullákat. Az összes többi országban is. Ez miért nem elég indok????

2020. ápr. 13. 11:31
1 2 3 4 5
 1/47 A kérdező kommentje:

ja nem. bocs. már 109-en haltak meg itthon. Tessék. folyamatosan növekszik.

Mikor fogják végre belátni az emberek? Akkor amikor majd az ő családjuk létszáma kezd csökkenni egyik napról a másikra?

Vagy akkor amikor saját magukkal történik?

Senkit nem akarok bántani. Senkinek nem akarom megmondani a tutit. csupán azt kérdezem, hogy ha nem is hisz a vírusban a helyi rendeletet miért nem tdja betartani? Ez ugyanolyan szabály, mint a sebesség túllépését tiltó.

2020. ápr. 13. 11:35
 2/47 A kérdező kommentje:
1-es. Látom te is már a hibákat keresed. Szóval. mint írtam miközben ettem. Mivel én itthon voltam, nem volt jobb dolgom, reggeliztem a konyhaultnál és akár akarom akár nem észreveszem, ha vlaki elmegy az utcán. Olvasd el figyelmesebben. A szomszédom az aki feljelentget. Én egyszer nem nyúltam a telefonhoz.
2020. ápr. 13. 11:36
 3/47 anonim ***** válasza:
47%
A suttyó balkáni mentalitás miatt. A szép szóból, kérésből, törvényből nem értenek. Ha valami elvileg tilos, de senki nem ellenőrzi, hogy betartják-e, akkor az nem tilos. Ha ellenőrizve van, de semmi következménye, ha nem tartod be, akkor sem tilos.
2020. ápr. 13. 11:40
 4/47 anonim ***** válasza:
78%
És ha naponta kiírtok még 100 ilyen kérdést,akkor szerinted/szerintetek lesz valami változás? Minden nap kiírja valaki ugyanezt. Ha a fejed tetejére állsz is ki fognak járni. Ha idegesíted magad rajta akkor sem lesz jobb,max.a saját napodat rontod el.
2020. ápr. 13. 11:41
 5/47 A kérdező kommentje:

Meg még egy dolgot nem értek. Miért ilyen vírus ellenes mindenki? Mint ahogy a kedves első kommentelő.

Akik bizonygatják ,hogy a vírus nem létezik, meg jaaj ez csak szemfényvesztés. Persze. aha, csak illúzió ahogy 109 ember meghalt. Neem dehogy. Csak tettik azok akik gyászolják az elhunyt családtagjaikat. Én 2 olyan családod ismerek ahol a koronavírusba halt meg egy családtagjuk. Egyik 76 éves, másik 78 éves volt.

2020. ápr. 13. 11:43
 6/47 A kérdező kommentje:

És tényleg. Ha nem tudok úszni és mély a víz alap ,hogy nem ugrok bele. De mivel amit nem látok az nem létezik. Tehát én a nulla orvosi tudásommal biztosra állíthatom, hogy a vírus nem bántha. hát persze, hogy nem, mert nincs.

De az a nő, aki a rendőrnek mondta, hogy ha a rendőr kint van akkor ő is kint lehet. háát az ész megáll. Először nem tudtam szóhozjutni. Ekkora fszságot honnan talál ki?

ha látok egy mentőt aki 190-el hasít végig az autópályán akkor én is megtehetem? Nem.

2020. ápr. 13. 11:46
 7/47 A kérdező kommentje:

azért írtam ki, hgy egyrész választ kapjak, hátha mond valaki olyat amit még nem tudok, hogy mi lehet ez az egybaj sok embernél, másrész azért, hogy legalább az értelmes emberek tartsunk össze, hogy akik ovlassák ezt és netán nem hisznek a vírusban meg a halottakban elhiggyék végre.

A facebook csoportban is nagy az összefogás, mert ott 99.99%-ban értelems ember van akik másokra is gondolnak. És próbálják megakadályozni, hogy egy potenciális veszélyforrás alakuljon ki azáltal, hogy valaki, akiről nem tudni, hogy fertőzőtt-e vagy sem kimegy az utcára.

És az a nő is aki a rendőrrel ebszélt (kiabált) rajta se volt maszk. Ott kiabálás közben elkapja a rendőr...

2020. ápr. 13. 11:50
 8/47 anonim ***** válasza:
85%
Mégis kitől kapnák el a vírust, ha alig vannak az utcán? Jó levegő van, szép idő, nyugodtan lehet sétálgatni, ha betartják a 2 méteres távolságot. A minap láttam egy képet egy fb csoportban, amin egy néni volt, ahogy átkelt a városunk szalaggal körbezárt főterén, és a kommentelőknek nem volt jobb dolguk, csak őt szidták, hogy miért megy ki. Röhej az egész. Ha nincs kint senki a téren, mégis kinek árt azzal, ha átmegy rajta? :D
2020. ápr. 13. 11:55
 9/47 anonim ***** válasza:
30%
Mert lesz arom az egészet! Úgyis minden ember elkapja a vírust, ezt nem lehet elkerulni és nem pont én leszek az akitől majd elfogják kapni. Nem tömegbe járok, de igenis elfogok menni egyedül vagy kutyával kirándulni az erdőbe, vagy ilyenek... És amúgy is, nekem aztán egyikse mondja meg mi a fenét csináljak! 25n
2020. ápr. 13. 12:00
 10/47 anonim ***** válasza:
76%

Az #1 érték egyet teljes mértékben.

Kérdező melyik városról van szó pontosan ?

Szeretnék személyesén utánajárni valóbban tilalom van-e ott mert nem hiszek neked.

Köszönöm és várom a város nevét.

2020. ápr. 13. 12:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!