Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek komolyan venni a kijárási tilalmat?

Figyelt kérdés

A városunkban most kijárási tilalom van. Nem korlátozás, hanem Tilalom! Tehát közterületre nem teheted ki a lábad.

Az ablakból látom miközben eszem, hgy már a 20. gyalogos megy el, 8. biciklista, plusz 3 babakocsi. Egyiken sincs maszk. Még ha nem is a megfelelő maszk van rajta, akkor is nagyban csökkenti a vírus ki és bejutását a szájba és a torokba.

A szomszédom nem volt túl kedves, hívta a helyi járőrt, aki felszólította az éppen arra járókat, hogy menjenek haza, kijárási tilalom van.

Tudjátok mit válaszolt? (a hülyéje?) Akkor a rendőr miért van kint? Ha ő kint lehet akkor én is. Ekkor én nem hagytam szó nélkül kimentem a kertbe (kb 15 méterre) és szóltam neki, hogy már bocsánat, de a rendőr csakis maga miatt van kint. ha ő most elkapja, netán magától és tovább fertőz még 100 embert, akkor arról csakis kizárólag maga tehet. 40-en meghaltak. Kell ennél több érv, hogy maradjon a seggén?

Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ha még nem is a saját, hanem mások érdekében miert nem bír otthon maradni.

A városunk facebook csoportjában is 65 (hatvanöt) olyan poszt van, hogy már a 10. ember sétál el kint az utcán. Mindegyiken átlag 80 komment. Mind arról szól, hogy sorra telefonálnak bejelenteni őket.

Ezek az emberek miatt lesz teljes tilalom az egész országban.

Naaa. igazi magyar mentalitás. amit nem látok vagy nem velem történik meg az nincs és nekem senki nem parancsolhat.

Tisztelet a kivételnek, annak a 4 embernek akik nem olvasták, hogy tilalom van, és egyből első felszólításra hazamentek. Ők fel tudják fogni, hogy mi a helyzet.

Olaszországban teherautókkal viszik sorra a hullákat. Az összes többi országban is. Ez miért nem elég indok????

2020. ápr. 13. 11:31
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem írod le a város nevét mert hazudsz. Ha lenne ilyen, hogy egy polgármester ilyen szintén élt volna a húsvét idejére megkapott hatalommal akkor azzal tele lenne az internet.

Ha boltba mész ott a vírus nem marad életben ha megfogod a polcokat ?

Én beszélgetnék veled erről nagyon szívesen de úgy vélem nem jutnánk sehova mert te úgy gondolod én a szarok bele mindenbe idióta vagyok. Én meg úgy gondolom, hogy egy befolyásolja birka vagy akit vezet a média.

Szóval ez elég lehetetlen küldetés feeling.

2020. ápr. 13. 12:58
 22/47 A kérdező kommentje:

Igen jól tudod, hogy nem a vírussal van a baj.

De azt viszont nem tudod, hogy az emberekkel.

Ha mindenki otthon amrad a seggén akkor akik fertőzöttek azok vagy felépülnek, vagy meghalnak. És úgy, mitn a pestis egy idő utn eltűnik a földről.

De az emberek fegyelmezetlenek, nem tartják be a szabályokat, mászkálnak ide-oda és jé, növekszik a halottak száma. és egyre gyorsabban növekszik.

Mivel számtalan ismerősöm dolgozik az egészségügyben, mind magyar mind szlovák, így első sorból figyelhetem a történéseket.

Láttad azt a mémet, hogy "tűzszerész vagyok. ha engem futni lát, jobb, ha ön is fut."

Bezzeg ha az orvosok mondják, hogy maradjanak otthon, akkor senki nem hallgat rájuk.

Ha van egy ember, aki fertőzött, aki kedve szerint elmegy sétálgatni, mert miért ne, neki senki ne parancsolgasson, és leül egy padra ami jól összefogdos, aztán tovább megy, nekitámaszkodik a korlátnak, aztán haza, akkor a következő ember aki nem fertőzött felveszi az érintésével a vírust a felületekről. ásít egyet, vagy a szájához nyúl és máris bekerüla szervezetébe a víurs. és ez kinek a hibája? annak az emberé aki nem bírt otthon maradni

Jó. nekem mindegy, ha nem hiszitek el akkor nem kell.

2020. ápr. 13. 13:00
 23/47 anonim ***** válasza:
87%
Neked már tényleg megártott a karantén...
2020. ápr. 13. 13:00
 24/47 anonim ***** válasza:
80%
"Ennyi barmot még nem láttam. Ezeket kapná el a vírus, majd tapsolunk nekik a koporsóban" - Ez aztán a szép magyar összetartás, más halálát kívánni, megtapsolni. És neked ez a fajta megnyilvánulás tetszik, gratulálok!
2020. ápr. 13. 13:01
 25/47 A kérdező kommentje:

22-es. Nem hazudok, ebben a városban (magyarország) ahol élek 2 napig kijárási tilalom van.

Nem tudom hogyan kell ide képet feltenni, de ha tudnék beküldenék egyet a facebookos posztokról. ahol sorra írják, hogy legalább erre a két napra maradjon mindenki otthon. Nem igaz, hogy nem lehet megtenni

2020. ápr. 13. 13:02
 26/47 A kérdező kommentje:
Persze. ha már nem tesz ellene, hogy megelőzzük a fertőzést már csak ezt lehet kívánni.
2020. ápr. 13. 13:02
 27/47 A kérdező kommentje:
én mindigis otthon dolgoztam, nem újdonság hidd el :D
2020. ápr. 13. 13:03
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon kijárási tilalomra ítélt város nincs. A legszigorúbb intézkedéseket Székesfehérvár hozta, de ott is csak korlátozás van, nem tilalom.
2020. ápr. 13. 13:03
 29/47 A kérdező kommentje:
ha rajtunk kívül más nincs, akkor csak egy város van.
2020. ápr. 13. 13:04
 30/47 A kérdező kommentje:
xxxxx Város Önkormányzata Képviselő-testületének az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva (a Magyarország Kormánya által elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi. CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján gyakorolt hatáskörében) a 95/2020. (IV. 9.) Korm. rendelet 3. §-ban foglalt felhatalmazás alapján xxxxx Város Polgármestere a húsvéti ünnepek alatti kijárási szabályok szigorításáról az alábbi rendeletet alkotja
2020. ápr. 13. 13:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!