Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik kijárási tilalmat követel...

Akik kijárási tilalmat követelnek, hogyan képzelik ezt el?

Figyelt kérdés

Őszintén kíváncsi lennék megoldási javaslatokra. Nagyon sokan írjátok, hogy teljes kijárási tilalomra lenne szükség, tehát pl. sétálni se mehessen ki senki, tökegyedül sem. De a gyakorlatban hogy képzelitek ezt el?

- Ki mehetne ki az utcára, mikor, milyen okból?

- Mi lenne a boltokkal, munkahelyekkel?

- Szerintetek mennyit javítana ez a helyzeten, miért lenne rá szükség?

- Mikor lenne ennek vége? Nem időpontra vagyok kíváncsi, hanem mi utalna arra, honnan tudnák, hogy véget érhet a kijárási tilalom, ki lehet engedni az embereket az utcára?

- Ha mindenkit újra kiengednek, nem szabadulna-e el ugyanúgy a vírus?

Értelmes érveket szeretnék, kifejtve, nem azt, hogy "nem érted, hogy maradj otthon???" meg "Nézd meg, mi van Olaszországban!!!"

Gondolom sejtitek, hogy én nem szeretnék tilalmat, de nyitott vagyok értelmes eszmecserére, szívesen meghallgatom az érveiteket, és azzal én is teljes mértékben egyetértek, hogy kellenek bizonyos korlátozások, nem szabad csak úgy vaktában szabadon ereszteni a vírust. De én azon a véleményen vagyok, hogy az emberek hetekre-hónapokra történő teljes bezárása nagyon súlyos problémákat okozna sok családban, miközben a járványhelyzeten nem sokat változtatna.

2020. ápr. 11. 12:11
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
92%
Én se tudom elképzelni, hogy lehetne kivitelezni, betartatni, az üzletemet is le kéne állítani ki tudja meddig, de azt mondom inkább tiltás legyen mint ez a félmegoldás, mert ez is hátráltat, mégse ér semmit, ha elmegyek vásárolni, azt látom hogy a városban nagyobb a forgalom mint bármikor ezelőtt, mert mindenki csak vásárolni megy elvileg. Azt is látom hogy a boltok fele délután is idős vásárlókból áll, délelőtt meg biztos a fiatalok szegik meg de azt nem látom mert reggel 9 előtt alszok, utána meg délig nem megyek ki. Kiváncsi vagyok én is ki hogy képzeli el.arra tuti nincs kapacitás, hogy mindenhova ételt és italt szállítson ki a katonaság/rendőrség. Nemhogy még betartassák a tiltást és ellenőrizzék a piroslaposokat.
2020. ápr. 11. 12:22
 2/20 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, köszönöm a választ, sok mindenben egyetértünk. Szerintem azt kellene, hogy maradjanak kb. a jelenlegi szigorítások, de tartassák is be. Tényleg ellenőrizzenek, tényleg büntessenek, és ne 5 ezer forintra, hanem sokkal többre. Büntessék a parkokban csoportosulókat, büntessék, akik a boltban szabálytalankodnak, stb. Ha ténylegesen elkezdenek szigorú büntetéseket osztogatni, annak gyorsan híre menne, és szerintem sok embert visszafogna a csoportosulástól. Tudom, hogy nem állhat minden utcasarkon rendőr, de ha pl. egy 10 fős piknikező csoportot megbüntetnének mondjuk 200 ezer forintra, azért annak híre menne, és sokan visszariadnának ettől.
2020. ápr. 11. 12:28
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

"a boltok fele délután is idős vásárlókból áll"

A 60-65 év közöttiek is idősek, ők csak akkor mehetnek, mert a korlátozás csak a 65 év felettiekre érvényes.

A kijárási tilalom sehol nem jelenti azt, hogy nem lehetnek nyitva a boltok, nem mehetsz vásárolni, munkába, sétálni, kutyát sétáltatni. Csak nem teheted mindezt csoportosan, egy családból pld. csak egy ember mehet a boltba nem az egész család 2-3 gyerekkel. És a bolt a legközelebbit jelenti, nem a város másik végén levőt. Nálunk pld. most a hétvégén levegőzni, kutyát sétáltani, futni nem mehetsz messzebre a lakóhelyedtől, tartózkodási helyedtől 1000 méternél messzebbre.

Amúgy épp ma voltam tanúja, hogy a boltunk előtt egy 50 körüli férfi szidta, átkozta, halálba kívánta az időseket, mert miattuk nem mehetett be a boltba 11 órakor. A kinézete és a stílusa alapján folyékony kenyeret vett volna.

2020. ápr. 11. 12:38
 4/20 anonim ***** válasza:
70%
Úgy, ahogy Olaszországban van. ha kilépsz az utcára, nálad a van egy papír, hogy hova mész, és milyen útvonalon. Ezt az arra jogosult hatóság ellenőrzi. Ha nem tudod igazolni, hogy hova mész, kemény büntetés. Nincs szükség hónapokra, mert az emberek nagy része meggyógyul közben.
2020. ápr. 11. 12:39
 5/20 anonim ***** válasza:
85%

"ha kilépsz az utcára, nálad a van egy papír, hogy hova mész, és milyen útvonalon"

Nekem az lenne a kérdésem, hogy bevásárlásról milyen papir lenne a kezemben. Mert ha munkába megyek, akkor gondolom a munkahely adna, de mi van a bevásárlással? Arról ki adna papirt?

2020. ápr. 11. 13:10
 6/20 anonim ***** válasza:
88%
Én azt vettem észre azok írkálják mindenhova, hogy teljes kijárási tilalmat, zárjuk be a gyárakat, akik alapból nem a munka hősei és nem a vírus megállítása motiválja őket, hanem a munkakerülés! De persze tisztelet a kivételnek.
2020. ápr. 11. 13:12
 7/20 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is hülyeség lenne a tilalom. Nem reális cél a járvány megállítása, és nem is beszél erről senki. A görbe ellaposítása a cél, a kijárási korlátozás pedig tökéletesen elég erre.

Millió egy egyedi eset van, amire nem lehet felkészülni. Haveromat pl. tegnapelőtt rakta ki a csaja a lakásból, és visszament a szüleihez, akik az ország másik végében laknak. Kijárási tilalom esetén erről ki adott volna neki papírt? Vagy csöveljen az utcán? Millió egy olyan egyedi ok lehet, ami miatt muszáj kimenni/utazni, de képtelenség lepapírozni.

2020. ápr. 11. 13:22
 8/20 anonim ***** válasza:
77%

6os épp emiatt Votl egy orbitális nagy balhém az unokatestveremmel ,ő is mantrázza a maradjotthont csak épp alomvilagban él mert őt 26 évesen is eltartjak semmire sincs gondja ...

Én is szívesen fekudnek inkább de dolgozni kell albérletet fizetni stb és orrbanyomnam aki mondja a tilalma tmeg h a közelebbi boltban vásároljak be ...ami pl nekem a Coop ..hat köszönöm nem fogok büdös húst venni és magasabb árakon vásárolni ,oda megyek ahol olcsóbb .

A világ nem állhat meg hiába is követelik!

2020. ápr. 11. 13:31
 9/20 anonim ***** válasza:
52%

Nyilván úgy gondoltam, hogy élelmiszer(!)boltba, gyógyszertárba, munkahelyre lehessen menni, ezek a nyugati országokban sincsenek megtiltva, de kb. ennyi. Munkahelyekből is csak azt működtetni, ami nagyon muszáj, és mindenkinek kizárólag a megyén belül szabadna csak mozogni. Nyilván ha másik megyében van a munkahely és feltétlen be kell járni az felmutatja a munkáltatói igazolást.

Emellett a bandázásokat, és a 3 főnél nagyobb csoportosulásokat, valamint az egyértelműen szükségtelen tevékenységeket szigorúan büntetni kéne.

Mennyit változtatna a helyzeten? Ott van példának Ausztria. Március közepén nem jártak sokkal előttünk a vírus elkapásának ügyileg, még is ahhoz képest lezavarták. Szó volt arról is, hogy jövő héttől már oldják fel a korlátozásokat (most az más kérdés, hogy a WHO figyelmeztette is őket, hogy nem lesz-e még túl korai...)

Nem szabadul-e el ismét majd a vírus? Az a második hullám az majd legyen egy másik történet.

Én megértem, hogy nehezen lehet otthon megmaradni, főleg, hogy itt a jó idő, stb., de ha minél gyorsabban megfogjuk, vagy rövidebb idő alatt tetőzik. annál kevesebbet kell egyhuzamban otthon tölteni. Tudom, hogy azért lassítják a terjedést, hogy az egészségügy ne omoljon össze, de ez a mostani módszer (gyk: csak korlátozás, de közben meg áll minden, ügyintézések, ellátások, stb) inkább arra jó, hogy jó soká érjünk a végére, közben meg fogy a pénzük az embereknek...

2020. ápr. 11. 13:44
 10/20 Lazy Lover ***** válasza:
34%
Azok totál hülyék én a svéd modellt alkalmaznám hónapokig nem lehet ezt csinálni miből fognak az emberek megélni?
2020. ápr. 11. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!