Az ilyen polgárőrök rendőrnek képzelik magukat?
Igen, tényleg olyan emberek választják ezt hobbijuknak, akikben van egy adag késztetés arra, hogy maguk tegyenek rendet lakóhelyükön.
Két fiatal ha nagy értékű kocsival azt mondja polgárőrnek hogy csak kocsikázik este, az már tényleg kicsit gyanús, mint ahogy az is, ha jogaira hivatkozva önként nem segítik munkájukat. Egy átlag törvénytisztelő polgár együttműködik a polgárőrökkel, teljesíti olyan kéréseiket is, amikre nincsen törvényi felhatalmazásuk, mert tudja hogy azért nincs velük rendőr, mert a rendőrség nem tud kellő számú rendőrt munkájukhoz biztosítani, hatékony működésük meg közösségi érdek. Jelen esetben simán megmutathattad volna neki az irataidat, akár úgy is, hogy a kezébe már nem adod.
Rtv. 24. § (4) alapján jogosan kérték az igazoltatásodat:
"A rendőrt a jogainak érvényesítése végett bárki felkérheti más személy igazoltatására. Ha az igazoltatást kérő valószínűsíti, hogy az igazoltatáshoz jogos érdeke fűződik, és a személyazonosságát igazolja, a rendőr a kérést teljesíti..."
Mikor a buta és rosszindulatú ember hatalmat kap a kezébe, akkor ez történik.
Nálunk általában rendes, jó fej polgárőrök vannak, akiknek ez tényleg egyfajta hivatás. De volt olyan, hogy egy üveg bort vittem haza díszszatyorban 19 évesen, apámnak szántam ajándékba, és elkezdett velem kötözködni az ember, hogy ugye nincs kibontva, meg hogy miért van nálam, elmúltam-e 18, és eleve, mit keresek én ilyenkor a városban egyedül, biztos rosszban sántikálok.
A másik, amikor elkezdett velem szintén ugyanaz az ember b*szakodni, amiért görkorcsolyáztam a parkban, este nyolckor, úgy, hogy rajtam kívül egy-két idős ember ült a padon, meg néhány párocska piknikezett, a járdák tök üresek voltak, nem veszélyeztettem senkit. Meg is kérdeztem, hogy mikor és hol sportoljak szerinte, a főúton délután négykor?
Viszont nálunk tényleg nagyon sok jó fej polgárőr van, akik köszönnek, mikor kilyukadt a biciklikerekem, odajöttek, hogy kell-e segítség, meg idős nénik csomagját elviszik egy darabon, és az ilyen retardált hatalommániások miatt olyan a megítélésük, amilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!