Szerintetek mikor vezetik be a kijárási tilalmat itthon?
Szlovéniában éjfél óta van, este 10-kor jelentették be.
Szerintem napok kérdése és nálunk is ez lesz. Inkább az a kérdés, hogy mikor. Én hasznosnak találnám, oké, most az én üzletemnek is annyi lesz, mert nem tudok postára járni.
Nyilván nem hangoztatják sokkal korábban, mert fele ember meglépne, mondjuk most nagyon nincs is hova.
Itt pár nappal (1-2 téttel?) később kezdett terjedni, meg lehet, hogy a szűrések meg a bürokrácia is lassabb.
De ahol többszáz- ezer körüli fertőzött volt, ott bevezették, és eddig ezeknek az országoknak a lépéseit követtük.
Az is elhangzott már, ahogy az orvosok is 15-ször annyi fertőzöttel számolnak, mint amennyi regisztrálva van.
Szóval már most indokolt lenne, csak a hivatalosan regisztrált betegek száma még nem érte el ezt a szintet.
Amilyen kis ország vagyunk, arányaiban én azt mondom, kb 500 fő fölött bevezetik.
A sulit péntek este jelentették be, a hétfői tilalom is titok, azok mondják akik közel vannak a tűzhöz és tudják mikorra milyen korlátozást terveznek, betegszamtol függ.
Azt mondják ha eleri a 100at a fertőzött szám akkor lesz bevezetve, a 100 meg szerintem hétfőre meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!