Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért nem fogja fel a fizikata...

Miért nem fogja fel a fizikatanárom, hogy tölteléktantárgyat tanít?

Figyelt kérdés
És még direkt jó nagy adag házikat ad, minden doga elején elmondja, hogy 'nagyon nehéz a feladatsor... 1-2 feladatot talán még én is meg tudnék nagy nehezen csinálni', 45%-ig egyes, stb.. Úgy érzem magam, mintha emelt matekon lennék, olyan a követelmény és a szigor.

#tanár #matematika #fizika #tantárgy #tölteléktantárgy
2016. márc. 1. 17:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, Kérdező, ez nem egészen úgy működik, hogy gimnáziumban azt tanulsz, ami neked tetszik. Én humán osztályba jártam, még matekórán is sírtunk, többen bukásra álltunk kémiából, de mindenki pontosan tudta, hogy a természettudományos tárgyak azért vannak, hogy ne maradjunk olyan sötétek, mint a föld, és ne mondjuk akkora marhaságot, hogy a fizika mellékes tanulmány.

Hidd el, én tökéletesen ellennék matek nélkül, mert meggyőződésem, hogy az emberiség 10%-a érti valóban a matematikai összefüggéseket, a többiek meg csak nézelődnek egy egyenlet fölött. De pontosan tudom, hogy az alapszintű logikához matek kell. És pont. Nincs rinya. Tanulás van.

2016. márc. 3. 20:00
 22/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ha ennyire rosszul vagy a fizikától és ennyire tisztában vagy azzal, hogy mi a tölteléktárgy és mi nem, akkor pontosan tudhatnád azt is, hogy amennyiben nem ebből mész érettségizni, akkor a kutyát nem érdekli, hogy kettes vagy ötös vagy belőle. Akkor mi itt a gond?

Másrészről nagyon vered a melled arra, hogy emeltezel matekból - ne mondd már nekem akkor, hogy emeltes matektudással nem vagy képes egy kettest összehozni fizikából... Megnéznék egy ilyen húdenehéz feladatsort.

Végül pedig csak az előttem szólókat tudom ismételni. Nem neked kell eldönteni, hogy mi a tölteléktárgy és mi nem, neked ez a tárgy nem kell a későbbiekben, másnak meg más. Gondold át, hogy mit jelent az általános műveltség...

2016. márc. 4. 00:09
 23/31 anonim ***** válasza:
73%
Én annyiban nagyjából egyet tudok érteni a kérdezővel, hogy egy nem tagozatos és nem faktos fizika tanítás a kevés óraszáma és a tananyag/tankönyvek szemlélete folytán nem tud több lenni tölteléknél. Ha egy tanár ennek ellenére bele akar passzírozni valami tényleges, megértős, feladatmegoldós tudást a diákokba, akkor valóban túlértékeli a saját, a diákok,és a rendszer képességeit.
2016. márc. 4. 23:10
 24/31 anonim ***** válasza:

"Az alapóra a középszintű érettségire készít fel" ezt mondja ki a törvény

A középszintű érettségin van feladatmegoldás, tehát semmi probléma nincs azzal, ha sima fizika órán "feladatmegoldást passzíroz a gyerekekbe" a tanár.

2016. márc. 5. 11:59
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Az a feladatmegoldás, ami a középszintű érettségin van, eléggé harmatos a reálos továbbtanuláshoz (bentmaradáshoz). Van egy képletbehelyettesítést, egy grafikonos, és egy viszonylag rendes feladat. Ehhez nehéz feladatsorokra biztosan nincs szükség a felkészítés során.

Másrészt ez a szöveg a törvényben eléggé írott malaszt marad a valóságban. Ha annyit tudnának a fizikából nem érettségizett mérnökpalánták, mint a középszint, már boldogabb emberek lennénk, de sajnos nekik is csak töltelékszinten tanítják a fizikát.

2016. márc. 5. 23:55
 26/31 anonim ***** válasza:
76%
Csak a kérdező írja ám hogy nehéz amit órán csinálnak... Mi van ha mégsem? Mi van ha csak sír mert tanulni kell?
2016. márc. 6. 09:35
 27/31 anonim ***** válasza:

Ezt miért kellett kiemelni?

Tényleg ennyire zavar? Menj el dolgozni 4 általánossal.

2016. márc. 27. 21:18
 28/31 A kérdező kommentje:
Esetleg ha elolvastátok volna, hogy 11.o végére lett 3 érettségim (mindegyik ötös), amiből egy emelt, akkor az talán jelent annyit, hogy tudok tanulni, és az átlagnál leheletnyivel jobban átlátom a dolgokat. Apám meg tanár, szóval hagyjuk is... a nagyja egyből csípőből visszatüzel, teljesen fölöslegesen. Ezért nem kell kommentet írni. De persze gondolom, hogy most ide tényleg csak azok írtak választ, akik 100% fizika emelttel a Berlini Műszaki Egyetemen tanultak tovább..
2016. márc. 27. 21:27
 29/31 Tom Benko ***** válasza:
És mégis, melyik három tárgyból van meg az érettségid?
2016. márc. 28. 00:46
 30/31 A kérdező kommentje:
Informatika E, angol K, német K
2016. márc. 28. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!