A (volt) fizikatanárom szerint ha a Földön élő összes ember egyszerre mozogna a Föld forgásával ellentétes irányba, akkor megállna a forgás. Csak szerintem hülyeség ez? :D
Figyelt kérdés
2011. aug. 7. 22:51
2/17 anonim válasza:
ha valóban ezt mondta a fizikatanárod, akkor el kellene gondolkodnia azon, hogy visszaadja a diplomáját...
3/17 A kérdező kommentje:
Ha a Földön élő 10milliárd ember... ezt elfelejtettem írni. (10 milliárd ember él szerinte a Földön.. :D)
2011. aug. 7. 23:07
4/17 anonim válasza:
A Föld tömege kb 5,9742·10^24 kg. Ehhez képest a teljes emberiség tömege elenyésző, gyakorlatilag nulla.
Ha mindenki elindulna egy irányba a Földön, attól még a szél iránya sem változna meg. Nemhogy a forgás...
Ekkora marhaságot már régen hallottam. :-D
Pedro
6/17 anonim válasza:
Kezdjük ott, hogy nem ellentétes irányba kell mozogni, mert a hatás-ellenhatás értelmében csak gyorsítanánk a földet.
Komolyan vissza kellene adnia a diplomáját.
7/17 Tom Benko válasza:
Hogy kapott diplomát (már ha egyáltalán van neki)? A bolha akarja görgetni az úritököt... :)
8/17 anonim válasza:
01:19- nek
ajaj... nem ismered a pedagógusok általános műveltségi szintjét...(tisztelt a - sajnos- nem túl gyakori kivételnek)
(én is tanár vagyok, én mondhatom :)
9/17 anonim válasza:
Valószínűleg arra gondolhatott, hogy ha elindulna, és menne egy darabig. Úgy előbb-utóbb megállítanánk, ha jó irányba mennénk, de így csak gyorsítanánk :)
10/17 anonim válasza:
Ha mindenki abba az irányba indulna el, amerre a Föld forog, akkor valóban valamicskét csökkenne a forgási gyorsasága, de ez csak matematikailag kimutatható mértékben. A relatív csökkenés kb. valahol a 10⁻¹⁵ – 10⁻¹⁷ értékek között lenne (10⁻¹³% – 10⁻¹⁵%).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!