Milyen állatok lesznek a jövőben pár millió évvel, miután az ember eltűnik a föld színéről?
Bocsánat, nem tudtam, hogy Dixon könyvét így "elamarikanizálták". Látom már miért írtad:" A Vadjövőről hallani sem akarok."
Oké, de nem tehet róla sem az író, sem én, hogy az ötlet idióták kezébe kerül. Nyilván elindul az "ötlet" fosás.
Nem tudván mi az a "Vadjövő", beírtam a google-ba.
Nos... elszörnyedtem. Bocs a válaszomért. :)
dellfil
Én magam írtam egy saját futurisztikus storyt és szerintem ez reálisabb mint a Vadjövő
Damocles IV.? No, erős hatással volt rád az "Élet a Darwin IV.-en" című Spektrum sorozat? :D
Dixont könyvtárból tudod csak beszerezni, már nem nyomják itthon. Ha pesti vagy, vagy pestkörnyéki, a Szabó Ervinben több példánya is megvan. Bár ez is egy kicsit hmm... gyerekkönyv nekem, mert kevés szót ejt arról, hogy mindez kizárólagosan az ő képzelete, jobbára fikciós, és olyan előfeltevésekből indul ki, amiket nem részletez. Valószínűleg ez unalmas lett volna a többi olvasónak.
Mindazonáltal nagyon kedves és szép képeskönyv.
Az én véleményem...igen is kihalhatnak az emberek ha így folytatják tovább.Egyre kevesebb a natalitás és több a mortalitás.Tehát többen halnak meg mint születnek.Állítólag az emberi faj ki is pusztulhat 2250 és 2400 között.Ha ez megtörténne,akkor nemlenne akadály az állatok számára.Az anyag körforgásán nemváltoztatna semmit se az,hogyha kihalna az emberi faj.Tehát nekem két elképzelésem van:
1.az állatok,növények,gombák,különböző mikroorganizmusok élik tovább szép kis életüket
2.Ha netán valamilyen földrajzi változás történne,alkalmazkodnának ehhez az élőlények és továbbfejlődnének.
És kitudja...talán sok ezer,illetve millió év múlva ismét kifejlődhetne az emberi faj,ha Charles Darwin elméleteiből indulunk ki.De ez már csak a jövő kérdése :)
Igen egy kicsit hatással volt rám a Darwin IV. De ez egy terraformált bolygó, vagyis olyan bolygó ami földszerűvé lett alakítva. És az itteni lények a földről származnak de az ember még mielőtt benépesítette volna, visszahívták őket róla(kicsit összeesküvéses cucc) és pont akkor amikor bekövetkezik egy ismeretlen katasztrófa. Néhány dixon lényt is megemlítek benne pl: bardelot,nyársszarvú gigantilop,stb. Mivel ugyanabban az időben játszódik mint az Ember után,csak egy másik bolygón.
És köszönöm a tippet, tesómm ott tanul pesten, én magam nem vagyok pesti, de majd szólok neki, h nézze meg ha van egy kis szabadidelye.
Szerintem is ha az ember így folytatja tovább, akkor a következő 1 milliomodik évet tuti, h nem éli meg.
Nagyon örülnék ha írnátok valamilyen kommentet ehhez a kis storyhoz :D
Mindjárt meglesz a 7miliiárdodik elmer a Földön, tehát nem tűnik, úgy mintha fogynánk. Ellenben már lassan ideje létrejönnie egy nagy világjárványnak, mert eddig jól megúsztuk.
Tehát az említett könyv nekem is megvan, de csak az elején ad leírást a Föld állapotáról,és annyira nem részletes. Ellenben tök jól néznek ki az állatok, de egy két állat nagyon hasonlít a ma élőkre, (például a csupasztúrkálóra a furdancs nevű, ha jól emlékszem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!