Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Sokan miért mondják, hogy az...

Sokan miért mondják, hogy az egyetemi élet milyen jó és az életünk legszebb évei? Szerintem tök szívás csóró egyetemistának lenni, én alig várom, hogy vége legyen és dolgozhassak.

Figyelt kérdés

2021. szept. 25. 01:25
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:

Hiába felvételiztem koliba, nem adtak. Nem olyan egyszerű oda bekerülni. A hallgatók kb 20%-a jut csak be, azok is protekciós alapon..

Van szociális ösztöndíj, de az sem egy nagy összeg.

2021. szept. 25. 14:31
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tényleg azok voltak!

Budapesti vagyok, bejárós voltam. Jól tanultam, volt ösztöndíjam, ráadásul azon az egyetemen jó magas. Valamennyit diákmunkázgattam is.

Jól osztottam be az időmet, annyi szabadidőm volt, amennyi se azelőtt, se azóta. Sok pénzt tudtam félretenni, mondjuk ehhez kellett az ősök hozzáállása is.

Ha valaki bejárós vagy akármi miatt nem kell agyondiákmelóznia magát, akkor lehetnek a legszebb évek.

A munka nem jó... Rohanás, kevés szabadidő, kevés szabadság, ugyanazzal foglalkozol heti 40-nél is több órában, nekem a pénzem is kevesebb, dehát ismerjük a magyar fizetéseket.....

28N

2021. szept. 25. 19:47
 23/59 A kérdező kommentje:

Ha dolgozol suli mellett, akkor kevesebb szabadidőd is van, mint ha már dolgozhatnál teljes állásban, heti 40 órában..

Jó lenne már jólétben élni és anyagilag függetlenné válni. Itt lakok Pesten egy szar kis albérletben, fizethetem a lakbért és nincs pénzem semmire. Nagyon hazavágyok vidékre.

2021. szept. 25. 20:23
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem heti 40 óra, mert hozzájön az ebédszünet (nálunk napi 40 perc), a napi két utazás (ami simán kétszer 1 óra) és a túlórák. Túlóra gyakrabban van, mint gondolod.

Jólét... egy vicc, főleg itthon.

Nem mindenki dolgozik egyetem mellett. Egy bejárósnak például minek, főleg ha jól tanul, ösztöndíja van?

Én amúgy tanulok munka mellett, horror.

Nyáron nem tanultam (most végre, az előző nyarakon igen), de így is hazaértem este 7-re, házimunka, edzés, másnapra összekészülés este 9 és este 11-kor aludni kellett volna. Akárhogy nézzük, ez két óra szabadidő, az is késő este.

Nekem nembejövős a munkás élet.

2021. szept. 25. 20:28
 25/59 A kérdező kommentje:

Aki bejárós és nem dolgozik, annak nyilván más..

Én a saját helyzetemet írtam le. Nekem anyagi gondjaim vannak jelenleg, nélkülözve élek. Minden egyes fillért be kell osztanom. Én pl nem tudok edzésre menni, mert nincs pénzem megvenni a havi bérletet. Ha nem kéne már egyetemre járni és dolgozhatnék, legalább az anyagi gondjaim mérséklődnének. Ezért is utálom már a diákéletet.

Ha megtapasztalnád a szegénységet, akkor majd bejövős lenne a munkásélet.

Persze mondhatjuk, hogy én voltam a hülye.. Minek mentem budapesti egyetemre? Maradtam volna vidéken, lettem volna bejárós és nem kéne lakbért fizetnem, talán minden sokkal könnyebb lenne. Meg is bántam már ezt. Szegény gyerek ne menjen pesti egyetemre.

És pl minden nap este 17:30-ig óráim vannak, mellette tanulni kell, szakdolgozatot írni, dolgozni... szóval jobban kiegyeznék a napi 8 órás munkaidővel.

2021. szept. 25. 21:00
 26/59 anonim ***** válasza:
93%

Az a napi 8 órás munkaidő túlóra nélkül is 8,5-9 óra munkahelyen lét, mert van ebédszünet is és napi két utazás.

Én otthon edzek, egyrészt az edzőteremnél jobban szeretem, másrészt luxus lenni heti 4-5-ször 1 órát eljárni edzeni esti egyetem mellett, nem férne bele, maximum éjjel, de szó szerint éjjel.

Hidd el, a dolgozó emberek is csórók.

Aki a kevés jól kereső területek egyikén dolgoznak plusz még nincsenek gyerekei plusz nem albérletben él, az talán tud félretenni, de ez se triviális.

2021. szept. 25. 21:05
 27/59 A kérdező kommentje:

Nem tudtam, hogy vannak még esti egyetemek. Miért nem mész inkánn levelezőre? Oda csak hétvégente kéne bejárni, legtöbb helyen csak 2 hetente.

Hát, azért reménykedek abban, hogy diplomával nem leszek csóró. Nem azért mentem egyetemre, hogy csóró maradjak, hanem hogy kitörjek a szegénységből. Bár, egyre inkább azt gondolom, hogy többre mentem volna egy jó szakmával.

2021. szept. 25. 21:14
 28/59 anonim ***** válasza:
97%

Régen szerintem igaz lehetett, amikor még volt presztízse értelmiséginek lenni. Már egyre kevésbé van szerintem. Ráadásul amilyen költségek vannak, sokan dolgoznak egyetem mellett...

Nekem volt olyan időszak, amikor nem dolgoztam, de akkor sem tudtam senkivel sem részt venni az egyetemi programokon, bálokon a szakről, mert ők pedig dolgoztak. :) Ráadásul én is újrakezdem a munkát, remélhetőleg október elsejétől felvesznek.

Az ösztöndíj tényleg hol volt, hol nem, mintha valami mesében lennénk. Mármint persze, kecsegtető, hogy elérhető akár havi 150.000 ösztöndíj (PhD-n 300.000), de azt nagyon kevesen kapják meg, tényleg csak a nagyon elit, leges-legjobb tanulók, akik országos versenyeket is nyertek. Tehát lehetsz te 4,5 súlyozott átlagú is, ha nem nyersz országos versenyt, akkor maximum a tanulmányi ösztöndíjra pályázhatsz, az meg tényleg csak zsebpénznek jó, arra, hogy vehess ruhát, könyvet, egyél a Mekiben. Kocsit, lakást venni nem abból fogsz. :/

2021. szept. 25. 21:15
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudtam, hogy vannak még esti egyetemek. Miért nem mész inkánn levelezőre? Oda csak hétvégente kéne bejárni, legtöbb helyen csak 2 hetente."

.. és az miért jobb? :D

2021. szept. 25. 21:17
 30/59 anonim ***** válasza:
18%
Kocsmába kell járni, nem egyetemre.
2021. szept. 25. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!