Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme befejeznem az...

Van értelme befejeznem az egyetemet, ha már csak 3 félév van hátra, de tudom hogy büfészak és nem lehet megélni vele? Vagy fizessem vissza a tandíjat és ne csesszek rá több időt az életemből?

Figyelt kérdés

Az egyetem csak szenvedés, 15-20 oldalas beadandókat kell írni, szakdolgozat konzultációk, szívni a vizsgaidőszakokban. Ha lenne értelme, akkor jó lenne, de azért ez a sok gürcölés, hogy utána elmehessek a gyártósorra? Normális helyre nem vesznek fel ilyen piacképtelen diplomával

Szakmát akarok tanulni

2021. márc. 27. 20:04
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Utolsó, milyen szakot hagytál ott?
2021. márc. 28. 21:46
 22/29 anonim ***** válasza:
37%
A papír semmit sem ér tudás nélkül.
2021. márc. 28. 23:09
 23/29 A kérdező kommentje:

Ezen a szakon nem is tanulok semmi hasznosat. Konkrétan nem fogok érteni semmihez.

Szép ez, h tanulok olyanokat, hogy István király milyen intelmeket intézett Imre herceghez, de ezzel nem tudok mit kezdeni, megélni nem fogok ebből.

2021. márc. 28. 23:41
 24/29 anonim ***** válasza:
Hacsak nem akarsz töritanár lenni
2021. márc. 28. 23:45
 25/29 A kérdező kommentje:

Egy töritanár is 140 körül keres, innentől kezdve értelmetlen ilyenről beszélni.

Épp azért akarom itthagyni, mert az ilyen közszférás állásokkal csak éhbért lehet keresni.

Akkora szívás ez, hogy évekig tanulok az egyetemen, 17 oldalas beadandókat írok, szívok a vizsgaidôszakban, aztán valaki meg elmegy 8 általánossal árufeltöltőnek és majdnem egy 100-assal többet fog keresni nálam..

Én meg kb lemondhatok arról, hogy külön költözzek a szüleimtől, családot alapítsak vagy h normális életszínvonalon éljek, mert ez a közszférás fizetès semmire sem lesz elég. Ebből nem lehet felnevelni egy gyereket

2021. márc. 29. 05:17
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy 140-et keresnek? Nehezen akarom elhinni. Jó lehet hogy kezdetben igen, de aztán többet kapnak, nem pár év után? Hát a töritanárom imádja a munkáját, mindig nagyon lelkesen mesélt az óráján, szerettem nagyon a töri órákat, és van családja. Gondolom hogy nem ultragazdagok, de sztem egy átlagos életszínvonalon élnek.
2021. márc. 29. 07:46
 27/29 anonim ***** válasza:
Bár igen, látom hogy tényleg ez a helyzet. https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__magya.. csak olyan nehéz elhinni hogy annyit keresnek, vagy kevesebbet mint egy takarító
2021. márc. 29. 07:50
 28/29 anonim ***** válasza:

"Biztos hogy 140-et keresnek?"

nem, de hogy a 200 nettó nincs meg, az biztos...

ennyit még egy utolsó majom is megkap a 8 elemivel dobozpakolás mellett..

2021. márc. 29. 08:39
 29/29 anonim ***** válasza:

A 2021-es pedagógus-bértábla szerint a BA fokozatot végzett pedagógusok bére az első kettő (vagy négy) évben bruttó 195 ezer forint.

forrás: [link]

2021. márc. 29. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!