Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Van értelme befejeznem az...

Van értelme befejeznem az egyetemet, ha már csak 3 félév van hátra, de tudom hogy büfészak és nem lehet megélni vele? Vagy fizessem vissza a tandíjat és ne csesszek rá több időt az életemből?

Figyelt kérdés

Az egyetem csak szenvedés, 15-20 oldalas beadandókat kell írni, szakdolgozat konzultációk, szívni a vizsgaidőszakokban. Ha lenne értelme, akkor jó lenne, de azért ez a sok gürcölés, hogy utána elmehessek a gyártósorra? Normális helyre nem vesznek fel ilyen piacképtelen diplomával

Szakmát akarok tanulni

2021. márc. 27. 20:04
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Azért nem akarom befejzni, mert nem akarok közszférában dolgozni. Egy gyári munkás 8 osztállyal többet keres, mint amit közszférában diplomával kapnék.

2021. márc. 27. 20:30
 12/29 anonim válasza:
64%
Szerintem, ha már nem élvezed, és tudod, hogy valami mást szeretnél csinálni, akkor ne folytasd tovább. Semmi értelme olyanra vesztegetni a pénzt és az időt, ami nem tesz boldoggá. Viszont ha tényleg otthagyod a szakot, akkor mindenképpen legyen konkrét elképzelésed a jövődről, és ne csak úgy létezz a semmiben
2021. márc. 27. 20:39
 13/29 anonim ***** válasza:
99%

Azért ha nem talált pénz, amiből visszafizetnéd,akkor az is idő,míg megkeresed a rávalót.

Innen nézve a tanulásra szánt idő hasznosabb.

De ha nagyon akarod ki is lehet számolni egy gyári munkás órabérrel,hogy kb hány munkaóra lenne megkeresni azt a pénzt, nyilván figyelembe véve a pénz jelen illetve jövőértékét , mellette pedig a tényleges tanulásra szánt időt is össze lehet nagyjából adni.

Szóval a matek sokat segítene tényszerűen látni a dolgokat.

Egyébként én befejezném.

1.sosem tudhatod hogy egy büfészak diploma mikor lesz mégis előny bármilyen más területen.

2. Befejezném már csak azért is,hogy tanuljak belőle egy kis kitartás

3.Befejezném,hogy ne mondhassák rám,hogy még ezt sem tudtam megcsinálni.

2021. márc. 27. 20:40
 14/29 anonim ***** válasza:
8%
Hát csak azért ne fejezd be, hogy mit szól a szomszéd..
2021. márc. 27. 20:49
 15/29 anonim ***** válasza:
98%

"Normális helyre nem vesznek fel ilyen piacképtelen diplomával"

Ha csak egy piacképtelen diplomád van, nem is. De ha mellette legalább egy idegen nyelvet jól ismersz, akkor már lehet jó állásod. Az irodai munkákhoz egy tetszőleges diploma és legalább egy idegen nyelv ismerete a belépő. Az meg nagyon nem rossz ám, hogy rugalmas a munkaidő, tető van a fejed fölött, télen fűtött, nyáron hűtött irodában dolgozol, a nap végén is tiszta a ruhád és nem fogatlan, fingó-böfögő, analfabéta segédmunkások között töltöd a munkaidődet. Baromi romantikus dolog szakmát tanulni és szükség is van a szakmunkásokra, csak épp szakmunkából megélni elég nagy szívás addig, amíg fel nem építed a saját vállalkozásodat. Az meg nem megy máról holnapra.

2021. márc. 27. 21:24
 16/29 A kérdező kommentje:
Szerintem az irodai munka dögunalmas és monoton. Egyszerűen utálnám a munkám és az életem ha egy multinál dolgoznék irodában. Sokkal jobban érezném magam egy építkezésen. Sokkal minőségibb életem lenne.
2021. márc. 27. 21:58
 17/29 anonim ***** válasza:
97%
Nem te vagy az egyetlen, aki így érez. De hidd el nekem, ha a dögunalmas irodai munkából mennél el egy építkezésre minőségi életet élni, legkésőbb egy hónap után hanyatt-homlok menekülnél vissza az irodába. Tudom, hogy így van, mert próbáltam: irodából kerültem gyárba, szalag mellé. Te még nem próbáltad ezt a helyzetet, azért mondasz ilyet. De ha jót akarsz, nem is próbálod ki soha.
2021. márc. 27. 22:17
 18/29 A kérdező kommentje:

Voltam szakmai gyakorlaton kormányhivatalban és dögunalmas volt, majdnem bealudtam amíg ott voltam. Aktatologatás az egész.

Voltam diákmunkán gyárban, összességében jobban tetszett.

Ha lenne rá lehetőség, akkor legszívesebben bányába mennék

2021. márc. 28. 05:10
 19/29 anonim ***** válasza:
39%

én egy egyetemi 4 féléves mestert hagytam ott 3 lezárt és full sikeres félév után.

a tárgyak mindegyike meglett , 4nél rosszabb átlagom nem volt és 3 lezárt félév után mondtam azt hogy na elég.

1 félév lett volna hátra.

2021. márc. 28. 11:07
 20/29 anonim ***** válasza:
53%
és pontosan ezért mert felmértem hova is kellek majd a papírral és rájöttem hogy a munkahelyemen a 4 órás takarítónő jobban keres majd mint én és ez nem vicc.
2021. márc. 28. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!