Mást nem zavar az, hogy a tanárok nem engedik wcre a gyerekeket tanóra alatt, sőt enni meg inni sem hagyják őket? Ez trauma lehet a gyereknek, nem? Érdemes ilyen esetben az iskola vezetőjéhez fordulni?
Hú, ez így nagyon rossz! Én be se járnék ilyen feltételekkel. 🤣
Kár, hogy nem járhattál suliba 30-40 évvel korábban!
A reggeli tizorai ebed uzsonna rutin az teljesen tökeletes ovisoknak is. Köztes evéseknek semmi ertelme nincs.
A suliban is ugyanigy megy.
Engem az zavar inkabb, hogy miert kell bent ülni rajzolni meg hasonlo oran lenni alsosnak du 14, 15 kor is, ahelyett hogy kint jàtszanànak szabadon.
A heti(!)2 tesi vagy 3, az nagy semmi.
A nagyszünet annyi csak joformàn, hogy ebédelnek, aztan lehet bemenni folytatni a körmölèst.
Az egész kérdést nem értem.
Ha a diáknak olyan gondja van, hogy rájön a hasmas, azt úgyis jelzi a tanárnak, aki ki fogja engedni őt, ugyanúgy, ha a diák jelzi, hogy felfázott. Én, ha valami eü gondom volt, mindig megvártam kint a tanárt becsöngetéskor és szóltam neki, volt, aki mondta is, hogy csak álljak fel és menjek ki. :)
Ha a diák diabéteszes vagy más eü gondja van és van erről papírja, fogja engedni a tanár enni. Ugyanúgy, ha gyógyszert kell bevennie. Nekem volt, hogy a gyógyszert evés előtt fél órával kellet bevennem és mivel menzás voltam, ezért megkérdeztem a tanárokat azokon a napokon az utolsó órában, hogy bevehetem e óra 15-kor a gyógyszert. Egy tanár mondott nemet, a többiek rábólintottak.
Az egyetemen hosszabb időt kell kibírni a diáknak, vannak gyakok, ahol felállsz, kimész, ugyanúgy vannak ilyen előadások, de van olyan óra is, ahol utánad szól a tanár, hogy hova mész vagy óra elején bezárja a termet (hogy ne jöjjenek be a késők vagy, mert kifejezetten zavarja a járkálás), plusz, mondjuk most nem aktuális a covid miatt, de egy 250-500 fős előadáson nem biztos, hogy szívesen vonulsz ki a teremből annyi ember szeme láttára.
Ha nincs egészségügyi gondja a diáknak, akkor 9+ felett már kibír 45 percet, ha meg nem volt ideje elmenni, azt jelezheti úgyis a tanárnak. A kajával itt is hasonló a helyzet, nálunk egy gyerek a gimiben anno mondta egyik matekon, hogy nem volt ideje enni és a tanár megengedte, hogy egyen egy szendvicset.
6-7-8 éves korban van még, hogy a gyerek nem mindig érzékeli a vizelési ingert vagy nem tudja helyesen levonni a következtetést; pl lehet legyint egyet, hogy most csak kicsit kell neki, de 5 perc múlva már alig bírja visszatartani, a tanárok elsőben meg másodikban azért próbálják már ezt szabályoznia gyereknél és talán itt lehet tragikus a gyerekeknek, ha nem ér ki a wc-re, de csak, ha a tanárok meg a szülők azt éreztetik a gyerekkel, hogy valami szégyenletes dolgot tett. A legtöbb osztálytárs ilyenkor úgysem neveti ki a gyereket, aztán, ha a tanár képes ezt normálisan kezelni és a szülő (vagy más rokon) sem tesz neki megjegyzéseket arra, hogy ez milyen kellemetlen szituáció volt és már nagygyerek a bepisiléshez meg milyen béna volt, stb., akkor úgyis hamar túljut rajta a gyerek, annyit megjegyez, hogy, ha kicsit kell pisilnie, elmegy a wcre, talán még azt is elfelejti, ami történt vele, de, ha a tanárok és a rokonok rosszul állnak ehhez, meg előtte a gyerek sok felől hallja, hogy iskolában már ciki, ha valakivel ez történik, akkor a gyereknek egy trauma lesz. De ennek semmi köze ahhoz, hogy a tanár kiengedi e a gyereket vagy nem. Ahogy mondtam, a tanár dolga, hogy szoktassa a gyereket.
7 biztos egy tanár,
8 és mi van, ha tíz gyereknek kell pisilnie? Semmi... Akkor kimegy 10 gyerek.
A tanár meg a müzlis pehely dobozában találta a diplomáját, ha nem tud így tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!