Mást nem zavar az, hogy a tanárok nem engedik wcre a gyerekeket tanóra alatt, sőt enni meg inni sem hagyják őket? Ez trauma lehet a gyereknek, nem? Érdemes ilyen esetben az iskola vezetőjéhez fordulni?
Na figyelj kérdező, nekem van nikkem, ha hosszúnak találod, akkor írd úgy, hogy vv, de ne számmal. Ok?
Amúgy nagyon úgy néz ki, hogy te vagy tanár. Naphta is olyasféle.:P
A válaszom meg lemaradt. Szóval engem nem zavar, hogy nem engedi ki a tanár a diákokat, meg az sem, hogy nem ehetnek és nem ihatnak órán.
És tudod miért nem? Mert nincs benne érintettségem. Egyik oldalról sem.
A kérdésedhez is csak azért szóltam, mert olyan a stílusod, mint a nevezett ismerősömnek. És láttam már a nikkjét ezen az oldalon.
Azt meg ugye egy mozdulattal ki lehet kapcsolni.
Én egyetemen tanítok. Az egyik mostani évfolyamomban volt egy lány, aki tanórák alatt soha, viszont ZH-k alkalmával mindig kikéretőzött mosdóba. Minden ZH alkamával.
Tudom, hogy 90%, hogy puskázni ment ki. De mi van ha az a 10% aktuális éppen és ő valóban stresszhatás alatt hiperaktív hólyaggal rendelkezik?! Nyilván nem tudhatom. Felnőtt ember ő is, én is, nem fogom azzal megszégyeníteni az évflyamtársai, meg senki előtt sem, hogy esetleg tényleg bevizel a tanteremben.
Amúgy engem az evés, ivás sem zavar. Ha jól esik, de közben látom, hogy azért figyelnek, nem egymással dumálnak, akkor nincs ellene kifogásom.
#306, én ebből már nem csinálok lelkiismereti kérdést, felesleges a következők miatt:
Én még jó 15 éve jártam egyetemre. Akkor az volt a divat a felsőoktatásban, hogy sok elsőst felvettek. Mi is még 120 fős évfolyammal indultunk. Az egyetem felvette utánuk a hallgatói normatívát és utána az volt a cél, hogy minél többet kirúgjanak. Finoman szólva sem dédelgettek bennünket, vizsgákon vérengzés volt. Aki nem kimagasló képességű, azt szemrebbenés nélkül kirúgták. Első félév után pl megfeleződött az évfolyamunk. A végére a 120-ból 10-en végeztünk. ZH-kon a minimum a kettesért 60% volt. Jó is meg rossz is volt ez a rendszer. Abból a szempontból jó, hogy akik a végére eljutotttunk, jó szakemeberek lettünk.
Ezzel szemben most: 10-20 fős évfolamok indulnak. Egyszerűen nincs több jelentkező mérnöki, természettudományi területen. Rájuk meg úgy kell vigyázni, mint a hímes tojásra. Ha valaki lemorzsolódik, az pénzelvonást jelent az egyetemtől. A vezetéstől konkrétan megkaptunk, hogy mindenkit át kell engedni. Az elégségeshez a minimum 40%. Ha valakinek nincs meg, addig kell ismételtetni a ZH-t és úgy kell pontozni, hogy meglegyen. ZH-kon kell egy kicsit hagyni őket puskázni. Ezt kokrétan utasításba kaptuk. Csak akkor szólhatunk, ha valaki nagyon feltűnően és pofátlanul csinálja. Ez meg a minőség rovására fog menni.
Innentől kezdve ha a kiscsaj tényleg puskázni ment ki, értelmetlen, hogy emiatt pattogjak. Nem értek ezzel egyet, de ez van, széllel szembe nem jó vizelni - hogy a témánál maradjunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!